#Jesuishypocrite

Pep Antoni Roig

Pep Antoni Roig

No, no mireu cap a una altra banda perquè us estic parlant a vosaltres, per tant jo em desfaria el nus de la corbata, em descordaria el coll de la camisa i em trauria les sabates Martinelli per estar més còmode i llegir-nos millor. Sabeu què passa? Que som els hereus de Guy Debord i a nosaltres no us serà tan fàcil enganyar-nos. Coneixem tots els trucs i totes les farses d’aquesta societat de l’espectacle que us sustenta dia rere dia, però a nosaltres no ens prendreu el pèl malgrat no faci ni una hora que hagueu acabat d’arribar de la manifestació de París, col·locant-vos a primera línia de la marxa.

Podeu procurar fer-nos creure que realment us dolen i us importen tots els periodistes, dibuixants i policies morts durant el repugnant atemptat a la redacció del setmanari “Charlie Hebdo”, però per desgràcia se’ns fa difícil creure-us. Per què? Perquè mentre feu bandera de la llibertat d’expressió resulta que fa més d’una dècada éreu gent com vosaltres aquells que tancàveu diaris com l’Egunkaria per una suposada vinculació amb banda armada que encara avui no s’ha demostrat, o sinó segrestàveu la portada d’un setmanari satíric com El Jueves al·legant que carregava impunement contra la imatge de la Casa Reial o, simplement, deteníeu simples usuaris d’una xarxa social com Twitter per escriure en 140 piulades missatges que algú com tu, des del teu punt de vista, trobava ofensius. I no només això. Si voleu mirem més enllà. Resulta que voleu fins a París per encapçalar una marxa pacífica contra els morts del terrorisme quan els països que governeu són els responsables suprems de les matances indiscriminades com les que es van cometre, es cometen i per desgràcia es seguiran cometent a la Franja de Gaza o dels milers d’assassinats comesos sobre la població o les milícies pro-russes per part de les brigades del Batalló Donbass finançades pel govern d’Ucraïna. Digueu-me, doncs, a qui preteneu fer creure que us dolen les morts de París si sou vosaltres els responsables, entre d’altres, d’armar la població civil de Líbia i d’efectuar-ne la seva destrucció política i social no fa ni un parell d’anys?

Amb nosaltres, per tant, no perdeu més temps fent el numeret per recuperar la dignitat que fa segles que vau perdre. Nosaltres som els que podem dir #JesuisCharlie, i també #JesuisFacuDiaz, #JesuisEgunkaria i #JesuisKobane. Vosaltres, en canvi, l’únic que podeu afirmar és que sou uns hipòcrites que valen menys que les bales que maten els innocents amb les armes que financeu.

Pep Antoni Roig, a cavall entre El Pla del Penedès i Barcelona des de 1988. Filòleg català sense estudis, llibreter sense feina, poeta sense versos i llibertari sense llibertat.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress