Alerten de sobrepoblació i manca d’higiene a la protectora on van a parar gossos del Baix Penedès

Gossos a la protectora de Torredembarra

Gossos a la protectora de Torredembarra

BAIX PENEDÈS | REDACCIÓ.

Un grup de voluntaris de la Protectora de Torredembarra alerta que la situació actual a aquest refugi és insostenible i que requereix una solució urgent. Denuncien que els han impedit tornar a entrar al recinte després de fer pública la denúncia. Apel·len a les institucions públiques a trobar, juntament amb la ciutadania, una solució adequada.

Un grup de voluntaris que ajuda a la Protectora d’animals de Torredembarra alerta de la situació de sobrepoblació d’animals, de manca de condicions higiènico-sanitàries i de nul·la gestió que en fa l’empresa propietària, Olescan. I han informat que dimarts d’aquesta setmana, després de fer pública la denúncia, ja no els han tornat a deixar a entrar al recinte.

Aquest refugi d’animals està situat a Torredembarra, però fa recollides d’animals abandonats a poblacions del Baix Penedès (per exemple, té un conveni amb l’Ajuntament de Calafell). A més, l’empresa que el gestiona també té un altre refugi a Sant Pere Molanta que fa recollides al Baix Penedès i part de l’alt Penedès.

El grup de voluntaris no només responsabilitza l’empresa que gestiona el refugi de les greus mancances que té, sinó que també denuncia “la falta de voluntat de l’administració per buscar solucions eficients”. I és que alerta que les institucions públiques no s’han ocupat “durant aquest any d’avaluar eficientment la gestió de la protectora, ja que, si ho haguessin fet, no s’hagués arribat a la situació de desbordament actual (més de 500 gossos, més de 40 gats i incomptables animals de granja), ja que no és difícil observar a simple vista que en aquestes instal·lacions no hi ha espai per a tants animals”.

Un refugi “desbordat, mal gestionat i deficient”

Els voluntaris expliquen que la Protectora de Torredembarra va oferir durant molts anys “un servei digne per als animals allà allotjats, del qual es van beneficiar molts ciutadans que gaudien traient a passejar els gossos, banyant-los, jugant amb ells a les gàbies, aportant diners a l’associació, fent donacions i apadrinant animals”. Però des que també va haver d’assumir els gossos rescatats de la clausurada Protectora de Vilallonga i se’n va passar a fer càrrec l’empresa Olescan, asseguren que la situació ha canviat negativament.

Així, alerten que la realitat actual de la protectora on van a parar molts animals abandonats del Baix Penedès és la següent: “Excessiva quantitat d’animals; deficient assistència a animals malalts o amb problemes de conducta; inexistència de programes d’esterilització sistemàtica; adopcions mal organitzades; escassesa d’aliment, ombra i condicions higièniques; mala gestió dels residus; irresponsable gestió de les colònies de gats de carrer, i desintegració del grup de voluntaris”.

Els arguments que exposa l’empresa per no poder atendre adequadament els animals és que el consell comarcal del Baix Camp els obliga a continuar perquè no hi ha cap alternativa, però que no els paguen prou diners per tota la feina que caldria fer. Però el grup de voluntaris respon que Olescan va assegurar que tenia capacitat per gestionar de manera digne el refugi, però que ho ha convertit “en un centre d’amuntegament i maltractament per omissió en el que els animals viuen desatesos”.

Així que conclouen que actualment la situació és insostenible i que requereix una solució urgent. I recorden que els activistes de l’Associació Animalista Libera! van oferir la seva col·laboració i han treballat durant mesos per presentar un complet projecte que resoldria la situació actual. Però es pregunten Com és que el consell comarcal no ha valorat ni avaluat la proposta.

Així doncs, apel·len a buscar la solució adequada de manera conjunta l’administració i la ciutadania per evitar gossos i gats deambulant pels carrers, però també “magatzems d’animals abandonats”.

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress