Ampli suport al ple de Vilafranca a la moció de la PAH per multar els bancs pels pisos buits

VILAFRANCA DEL PENEDÈS | REDACCIÓ.

Tal i com va demanar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el ple de Vilafranca s’ha esperat que aquesta plataforma enviés un text per tal de votar les sancions als habitatges buits. Així que aquesta setmana un grup nodrit de la PAH va assistir al ple perquè s’hi votava la moció. L’havien presentada la CUP, ICV-EUiA i ERC, i va tenir el suport de CiU i el PSC. Només el PP hi va votar en contra.

La moció és força extensa i detalla totes les passes que han de seguir els ajuntaments per tal de posar en lloguer els immobles desocupats. En primer lloc, proposa que es detectin aquests pisos (i especifica com es pot fer, d’acord amb la llei); en segon lloc diu que cal “requerir al propietari que cessi en la seva actuació [és a dir, que deixi de tenir un pis buit] en un termini concret, tot informant-lo de les activitats de foment que està duent a terme l’administració per facilitar-li la finalització d’aquesta situació”; el següent pas és “imposar fins a 3 multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros […], si transcorregut el termini fixat no s’ha produït l’ocupació de l’immoble”; i, finalment, contempla “un procediment sancionador per infracció molt greu en cas que es mantingui la desocupació de l’habitatge”.

Des del públic, Lina Poyatos, en nom de la PAH de l’Alt Penedès, va assegurar que en relació a la situació d’emergència habitacional actual, “l’Ajuntament pot fer alguna cosa més al respecte d’allò que ha fet fins ara”. Va explicar que el seu objectiu és “destinar a lloguer social habitatges buits des de fa molt temps que pertanyen a entitats financeres i grans empreses, mitjançant acords i la imposició de sancions quan calgui”. I va subratllar que “no és admissible que la banca acumuli pisos buits”. I va concloure: “Volem habitatge digne i feina, i que no hi hagi cases sense gent ni gent sense casa”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress