Batecs de canvi

Mònica Hill

Mònica Hill

Després de les eleccions de diumenge em vénen al cap tres idees bàsiques. La primera: que l’estat espanyol no vol canviar. La segona: que hem de marxar d’aquest estat tant aviat com puguem. La tercera: que Vilafranca batega per la República.
M’explico. A nivell de l’estat espanyol s’ha constatat el que des d’ERC temíem.

El PP ha tornat a guanyar, ampliant la majoria del 20 de desembre i revalidant la majoria absoluta al Senat. El tripartit immobilista format pel PP juntament amb PSOE i Ciutadans dibuixa un Congrés encara més contrari als interessos de Catalunya tant socialment com democràtica i nacional. I s’ha constatat que l’estat espanyol és irreformable i que premia ministres com Fernández Diaz, que practiquen la corrupció sistèmica i estructural. Nosaltres no volem seguir en aquest estat, ni un minut més.
A Catalunya, els resultats han estat, quasi, calcats. Majoria pro dret a decidir i l’independentisme repetint els bons resultats. Els republicans hem augmentat en vot, tot i el descens de la participació, i hem ampliat la representació al Senat arribant als 12 senadors amb el Santi Vidal al capdavant, que faran pinya amb els 9 diputats encapçalats pel tàndem Rufian-Tardà. Aquells que es vantaven d’acabar amb el procés s’han quedat amb les ganes. El camí cap a la independència segueix i va sumant el suport de tots aquells que volem canvis reals, i que volem construir la nova República catalana des de baix i amb tothom. Perquè ara sí, davant la constatació que el referèndum pactat amb l’estat és absolutament inviable, queda clar que només hi ha un canvi possible, la independència.
I a Vilafranca, Esquerra ha tornat a guanyar les eleccions. I és que vivim temps de canvis que necessiten governs transformadors i compromesos que tirin endavant els canvis reals que la societat i el país reclamen. I ara mateix, aquest no és l’escenari que tenim a Vilafranca amb l’actual govern sociovergent. Ho hem pogut veure en aquest darrer Ple, on el PSC i CDC van votar en contra d’una moció que demanava que l’ajuntament presentés, conjuntament amb els familiars dels represaliats, una querella pels crims del franquisme comesos a Vilafranca, optant per mirar cap a una altra banda i seguir amb el silenci.
Necessitem governs que posin en marxa polítiques que trenquin amb aquest marc ideològic del passat i que facin bategar amb més força que mai els anhels col·lectius d’aconseguir una societat lliure i justa. Com a molts municipis del país, Vilafranca avança cap a la República. Gràcies pels 4.402 batecs d’independència i de canvi.

Mònica Hill, portaveu d’ERC Vilafranca

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress