Bateria de propostes de la CUP en defensa dels drets socials més bàsics a Vilanova

Paradeta de Cafè Caliu, iniciativa de l'associació Alè

Paradeta de Cafè Caliu, iniciativa de l’associació Alè

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

Les mocions que la candidatura presenta pel ple de juliol proposen donar suport a la tasca de diverses entitats socials del municipi.

Les mocions que la CUP de Vilanova ha preparat per al ple de juliol tenen l’objectiu de reforçar la feina d’entitats i moviments socials per la defensa dels drets socials més bàsics.

Un local digne per l’associació Alè

Una de les mocions reclama un local digne per reubicar el servei que fa l’associació Alè, ja sigui cedint-los un local públic en desús o bé aconseguint una cessió mitjançant un conveni amb una entitat privada.

Aquesta associació va impulsar l’any 2013 el servei d’esmorzars gratuïts Cafè Caliu i ara és qui gestiona també el servei de rober de la ciutat que, des del mes d’abril d’enguany, està ubicat en un petit espai a la primera planta del Centre Cívic La Geltrú. Aquest servei dóna roba i altres articles de primera necessitat a persones sense recursos que hi van tant per iniciativa pròpia com derivades des dels Serveis Socials Bàsics, Creu Roja o Càritas.

Al llarg dels tres mesos de feina han repartit més de 1.000 kg de roba i han atès més de 400 persones. Però el local els ha quedat petit, i no té prou endolls ni les mesures de seguretat òptimes per al bon funcionament del servei. Així que la moció de la CUP vol garantir un nou espai per la tasca que fa l’associació Alè.

Reaprofitament dels excedents d’aliments

La segona moció proposa reaprofitar dels excedents d’aliments a escoles i restaurants per tal de minimitzar el malbaratament alimentari a la ciutat i facilitar alhora el dret a l’alimentació a les persones sense recursos.

Es tracta d’una bateria de propostes que inclouen des de campanyes informatives i de sensibilització sobre el malbaratament alimentari i les seves conseqüències, tant a nivell ecològic, com econòmic i social, fins a instar els centres educatius a adherir-se a la participació en un programa d’aprofitament d’excedents en els menjadors escolars, canalitzant-los a través dels serveis socials bàsics, cap a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Millores a l’atenció sanitària del Garraf

Finalment, la tercera moció la presenten juntament amb Som VNG. Es tracta d’una proposta elaborada pels Iaioflautes del Garraf i la Marea Pensionista, que reclamen millores en l’atenció sanitària a la nostra comarca.

Els dos col·lectius fa mesos que impulsen una campanya centrada en la sanitat pública al Garraf i, entre d’altres tasques, han recollit més de 1.700 signatures per demanar la intervenció del Síndic de Greuges com a mediador per tal d’aturar les retallades pressupostàries en aquest camp .

Amb aquesta moció, es vol aconseguir un compromís ferm del govern de la ciutat per tal d’evitar l’empitjorament dels serveis públics, aturar les retallades i la implantació de pagaments de taxes i la inversió en equipaments que serveixin per donar una assistència universal de qualitat i sense restriccions.

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress