Caminant cap un poble viu, combatiu i participatiu

iva_gallego_vert

Ivà Gallego

Ha agafat una forta embranzida la campanya de Poble Actiu-CUP de Santa Margarida i Els Monjos després que un centenar llarg de persones s’acostessin a la plaça Pau Casals d’els Monjos aquest passat dissabte a escoltar les propostes electorals que estem disposats a tirar endavant des de la candidatura àmplia de l’esquerra independentista. És la primera vegada que anem a una comtessa electoral al municipi després de 9 legislatures de governs del PSC (inicialment com independents pel Socialisme), governant el municipi amb tics autoritaris i records caciquils, i més com si es tractés d’un apèndix de l’àrea metropolitana de Barcelona i no d’un conjunt de nuclis on s’hauria hagut de donar el mateix pes al sector industrial , perquè l’ha tingut i molt all llarg de la  nostra història, que a tot el vast territori vitivinícola que és un dels principals actius que tenim i hem de posar en valor.

A l’acte de dissabte, on podíem percebre els nervis perquè sortís tot bé i on podíem comptar amb la presència d’un dels tres diputats de la CUP al Parlament, la il·lusió i ganes de construir entre totes un futur millor per Santa Margarida i els Monjos era el que regnava entre tota la gent que està participant de l’assemblea de Poble Actiu-CUP. El primer en prendre la paraula va ser el Llorenç Casanova qui va felicitar els i les mongenques per haver-se decidit a concórrer a les eleccions amb un programa amb un fort contingut social, decididament d’esquerres, així com va destacar l’important creixement que la CUP ha experimentat a nivell comarcal des que el 2003 es presentés només a Vilafranca pel que fa l’Alt Penedès, que s’ampliés a 4 municipis el 2011, i que ja siguin 8 candidatures rupturistes les que es presentin en les properes eleccions municipals a la nostra comarca.

El Llorenç va parlar també de regeneració democràtica, de la necessitat de refer les institucions que han quedat segrestades per uns partits polítics que s’han enquistat en les diferents administracions i que només fan que augmentar la distància que hi ha entre polítics i ciutadania. És per això que va fer una crítica de l’actual Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el qual no està complint amb cap de les funcions de cohesió del territori que s’esperaria del mateix. I es va preguntar quantes vegades havia visitat el president del  CCAP el municipi, si és que ho havia fet alguna. I la resposta és que en tant que màxim representant de la institució comarcal no ho ha fet en cap ocasió.

Llavors l’Amanda Gallego, qui encapçala Poble Actiu-CUP, va fer un repàs de l’origen de la candidatura, que la joventut aparent de la llista no té res a veure amb l’experiència militant de cadascun de nosaltres, de la nostra participació activa en diversos àmbits i associacions locals i comarcals i que s’està en disposició d’entrar a l’ajuntament per trencar amb el mur que han suposat aquestes gairebé quatre dècades de governs del PSC en majoria.

Ens deia que cal acabar amb els privilegis, amb els càrrecs de confiança, aprimar el cost del govern municipal, trencar amb el clientelisme que ha suposat que en el poble hagin governat sempre els mateixos des de l’inici de la prima democràcia actual i va arrencar un fort aplaudiment del públic quan va demanar que l’ajuntament haurà de reclamar al partit socialista que retorni al poble els milers i milers d’euros que s’han gastat en la defensa de l’anterior equip de govern per les irregularitats en el POUM que van aprovar.

També es va aplaudir amb força la proposta de Poble Actiu-CUP de revocar el permís d’incineració de residus i fangs de depuradora que actualment ostenta la cimentera local i que li va ser concedit, d’esquenes al veïnat per part del mateix equip de govern socialista. L’aposta de la candidatura és treballar per una reducció clara dels residus urbans, millorar-ne la recollida via el sistema porta a porta i fer de l’urbanisme del municipi un exemple d’integració al territori, connectant els diferents nuclis (Els Monjos, la Ràpita i Cal Rubió) amb més freqüència de transport públic i tenir moltes més zones verdes a l’espai urbà.

Finalment el David Fernández amb el seu to pausat habitual va parlar de la vertebració del país que anhelem des de pobles, viles i ciutats, des de baix, des del carrer, començant per la feina que l’esquerra independentista està fent des dels ajuntaments on ha assolit més d’un centenar de regidors i regidores a les darreres municipals.

El David va encoratjar tothom a continuar amb la feina de formigueta, una feina que va remarcar que ve de lluny, que l’esquerra independentista té una llarga experiència de treball colze a colze amb els moviments socials, que cal estar units i forts davant les agressions que ens arriben des de Madrid i Barcelona, dels primers va destacar l’actual cop d’estat que suposa la reforma educativa del ministre Wert, i dels segons les retallades que la dreta catalana amb el consentiment d’Esquerra està fent i oposar-nos fermament a la privatització de la sanitat pública catalana.

No va voler acabar sense abans dir que aquest cap de setmana feia 70 anys de l’alliberament per part de l’exèrcit roig soviètic del nazisme a Europa, excepte a l’Estat Espanyol, on els mateixos països suposadament democràtics, els que ara ens imposen severes mesures econòmiques, hi van permetre 40 anys de franquisme.

Estem gairebé a l’equador de la campanya i per algú que ha militat una dècada a la CUP de Vilafranca, ja que no hi havia cap espai de l’esquerra independentista a Santa Margarida i els Monjos, és absolutament encoratjador formar part d’aquesta assemblea jove, amb moltes ganes de trencar motlles i fer arribar el missatge que cal acabar amb el teatre de 40 anys de piconadora socialista i oposició inexistent als plens municipals i que cal fer foc nou, per començar a construir la democràcia des de baix, des del carrer, fent partícip la gent dels pressupostos municipals, la principal eina per administrar els recursos que té el municipi i fer de la política un espai de participació ciutadana alegre i engrescadora lluny del model partidista i personalista actual. I ho farem, entre totes, TOT.

Ivà Gallego i Santacana, 36 anys. Veí d’Els Monjos, militant de la Candidatura d’Unitat Popular i número 10 a la llista de la candidatura Poble Actiu-CUP

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress