Cap on anem?

Jamila Alhassani

Jamila Alhassani

Em fa mal tanta manipulació i tanta hipocresia d’alguns mitjans de comunicació, després del atemptat de Paris, semblava que el món s’havia aturat, tothom parlava de les víctimes, tothom es solidaritzava amb les víctimes dels atacs terroristes, però no sempre passa el mateix amb la resta de víctimes.

Cada dia es produeixen assassinats d’innocents, a Palestina,  Iraq, Líbia, Afganistan, i un llarg etc. Molts d’aquests amb el vist i plau d’Occident.

Però aquests passen desapercebuts, invisibles als ulls dels occidentals, aliens a tot dolor, si només són pobres, africans, asiàtics, de religió musulmana, la vida d’aquests sembla que no té tant valor.

El dia 10 de febrer, als EUA, un home de 46 anys va assassinar tres joves musulmans, l’assassí va deixar ben clar el seu odi cap a aquesta religió, però els nostres mitjans de comunicació continuen en la seva hibernació, aquests tres joves no es mereixen ser notícia, no mereixen homenatges per ser assassinats a sang freda, uns musulmans més, uns menys, només són xifres, números, la vida d’aquests és inferior als de raça ària, no mereixen ser titulars dels nostres mitjans de comunicació.

Mentre perdura el silenci de la nostra societat adormida, continuarà la manipulació, la falsedat, la carrera per guanyar més vots.

Els europeus, els nord-americans, d’origen estranger, de fe musulmana, sempre seran contemplats com ciutadans de segona, forasters en el seu propi país, suportaran injustícies, escorcolls policials sense motius,  tortures sense justificacions, detencions il·legals…

Va passar amb els jueus, amb els sud-africans, ara toca els musulmans… Mentrestant romandrà el silenci absolut, la societat continuarà adormida fins que arribi el seu torn…

Jamila Alhassani. És una escriptora de Cunit. La seva primera novel·la és La lluita de la dona berber (Ediciones Oblicuas, 2013).

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress