Cesk Freixas dóna suport a la vaga de l’FNAC

SANT PERE DE RIUDEBITLLES | REDACCIÓ.

El riudebitllenc Cesk Freixas s’ha sumat a les desenes d’autors, músics i altres persones amb projecció pública que donen suport a la vaga que avui convoquen els treballadors de l’FNAC. El cantautor penedesenc s’hi ha sumat amb un vídeo on expressa solidaritat amb la lluita de la CGT en aquesta llibreria multinacional.

A més d’una vaga de 24 hores a la botiga de l’FNAC al centre comercial El Triangle (a la plaça de Catalunya, de Barcelona), la secció sindical d’aquest sindicat a l’empresa també ha convocat concentracions a les portes de la botiga d’11 a 14h i de 17 a 20h.

Els motius de la vaga

Des de la secció sindical denuncien que “amb implantació a la botiga des del 2005, CGT ha estat testimoni de la precarització de les condicions de treball a FNAC. Baixos salaris, gairebé testimonials; alt percentatge de rotació de la plantilla; estrès i càrrega de treball desbordada; comportaments abusius, amb pressions constants per assolir els objectius comercials individuals de socis i assegurances; control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors…, són comportaments que venim denunciant des de la nostra presència al Comitè d’Empresa”.

La gota que ha fet vessar el got i que ha portat part de la plantilla a impulsar la vaga ha estat la “gairebé eliminació de la contractació a temps complet i el creixent foment dels contractes a temps parcial amb salaris d’insubsistència”. A més, també els ha empès a la mobilització el fet que “quan cap empresa d’aquest país s’ha atrevit a acomiadar ningú esmentant per escrit que la causa del acomiadament era la seva situació de baixa laboral, FNAC ho ha fet en reiterades ocasions, tot indicant que la malaltia havia buidat de rendibilitat el contracte de treball”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress