CiU i ERC de Masquefa rebutgen una moció que anima a desobeir el Tribunal Constitucional

Ple de Masquefa del passat mes de desembre

Ple de Masquefa del passat mes de desembre

MASQUEFA | REDACCIÓ.

El text l’havia presentat la CUP i animava a desobeir l’Estat espanyol per avançar cap a la independència. Només s’ha aprovat el punt de suport a càrrecs electes encausats.

El ple de Masquefa ha rebutjat una moció presentada per la CUP de suport a la campanya “Fem un pas més cap a la Independència, sense por”. El text ha estat rebutjat pels regidors tant del PP i PSC, com pels de CiU i ERC. La regidora de la CUP, Sílvia Rotger, ha estat l’única que l’ha defensat, argumentant que “és el moment de desconnectar i desobeir l’Estat espanyol”.

ERC i CiU han demanat que la moció es votés per punts, ja que “no estan d’acord en la totalitat de la moció ni en desobeir el Tribunal Constitucional”. I que preferirien una formulació del tipus “obeir el mandat popular”.

En nom de la CUP, Sílvia Rotger ha respost que no entén “com ho faran per obeir el mandat popular sense desobeir el Tribunal Constitucional ni l’Audiència Nacional, quan ambdues parts es contradiuen”. Des d’ERC, Xavier Pérez s’ha mostrat contrari a desobeir les lleis espanyoles “perquè encara no és el moment”.

Els únics punts que han estat aprovats de la moció han estat els que donen suport als regidors i regidores perseguides pel seu compromís independentista i fer saber de l’acord a les institucions dels Països Catalans.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress