Ciutadans, la demagògia com a bandera

albert_pi_vert
Albert Pi i Munné

La política institucional cada vegada s’assembla més a un show televisiu. Els actors principals els importa més agradar que altra cosa. En aquesta obra de teatre el contingut realment polític es va deixant de banda i es dóna més importància a la posada en escena i a la imatge que s’ofereix al públic. “Llops amb pell de xai” o actors que et diuen el que vols escoltar. Aquest és el joc en el qual Ciutadans està guanyant la partida.

El bipartidisme cada cop té menys suport degut al seu pèssim paper. Davant aquesta conjuntura, molts han donat suport a ciutadans perquè es pensen que són una alternativa. Però, ho són realment? Més aviat són l’alternança. Tornem a la metàfora de veure la política com a una obra de teatre; l’alternativa suposaria canviar l’obra i fer-ne una de diferent, amb un nou contingut. Una alternança es refereix simplement a canviar els actors.

La gent es pensa que Ciutadans és un partit nou, diferent, que és una alternativa al Règim del 78. El que no veuen és que són els mateixos de sempre amb una altra cara. Tothom coneix a l’Albert Rivera i saben que és un “tioguapo”. El que potser no saben és que va militar a les Joventuts del PP durant 4 anys. A Getafe, ex-membres de La Falange y del partit d’ultradreta España 2000 controlaven el partit. Potser tampoc els importa manifestar-se conjuntament amb els neonazis del Casal Tramuntana, que sostenien banderes cèltiques i corejaven insignes feixistes el 12 d’octubre del 2010 a Catalunya. Recordem que Ciutadans ha recolzat l’exclusió dels immigrants irregulars de l’atenció sanitària i que no es va pronunciar sobre la condemna al franquisme al Parlament català.

Els seus amiguets tampoc concorren els mateixos llocs que ho fa la gran majoria social. Ciutadans té estrets vincles amb la FEDEA (Fundación de Estudios  de Economía Aplicada), el lobby de les empreses de l’IBEX 35. Aquesta fundació està impulsada pels representants de l’aristocràcia econòmica estatal com Rodrigo Rato. Un exemple és Àngel de la Fuente, l’actual president de la FEDEA, va ser un dels principals fundadors de Ciutadans. Mesures econòmiques com la supressió de l’IVA reduït, porten el segell elitista de la FEDA.

Un fet plausible és que grans empresaris o banquers, com el president del BBVA, elogiïn a Albert Rivera. Això demostra quins interessos defensa aquest partit.

Diuen que algú que sàpiga parlar bé et pot fer creure una mentida. Albert Rivera domina la retòrica i la posada en escena. Les grans habilitats oratòries, darrera d’intencions i de polítiques feixistes, poden ser molt perilloses. Ens ho ha demostrat la història. I més si hi sumem un escenari de crisi on la gent s’aferra ràpid al primer que promet quelcom diferent.

Arran Vilafranca ha fet una campanya per alertar de qui són realment aquesta gent, per Despullar Ciutadans i descobrir l’essència dretana i antisocial d’aquest partit. El capitalisme ens presenta a un partit nou amb una imatge bonica i neta, nosaltres no ens la creiem i per això destapem aquesta mentida.

 

Albert Pi Munné, integrador social, estudiant de Psicologia i militant de l’EI des de fa anys i creient de l’esperança.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress