Coworking entre vinyes

Daniel Garcia Peris_

Daniel Garcia Peris

Barcelona comença a ser considerada dins les destinacions favorites a nivell mundial per acollir departaments de recerca i investigació de multinacionals. El clima, la gastronomia o la cultura són atractius turístics que no passen desapercebuts per a la captació de talent. Un valor afegit a considerar pels més ben preparats i que fan servir amb astúcia els “caçadors” de recursos humans. De fet, aquest interès és important per a qualsevol treballador en qualsevol àmbit. No han estat pocs els futbolistes estrangers que han manifestat haver preferit fitxar pel Barça, davant d’ofertes superiors de clubs del centre i nord d’Europa, per tal de gaudir de l’entorn més agradable que poden trobar a Catalunya per a ells i les seves famílies. Així mateix, tant treballadors com empreses establertes, busquen que aquests valors no s’alterin i, si és possible, millorin. Això és possible gràcies a uns sous alts que repercuteix en una despesa superior cap a tota la infraestructura turística compartida amb els residents, com pot ser la restauració, la indústria de l’entreteniment o els esdeveniments culturals. Un benefici compartit que genera ocupació.

Al Penedès tenim una nova oportunitat d’aprofitar la proximitat a l’àrea metropolitana de Barcelona. Totes les motivacions amb les quals venem l’Enoturisme serveixen per la implantació d’empreses i treballadors digitals. La flexibilitat d’horaris i serveis, juntament amb la producció descentralitzada que permet la xarxa, està transformant els hàbits de vida. Tenim bones infraestructures de comunicacions que, tot i així, com és el cas de Rodalies, poden millorar. La connectivitat també és bàsica. Si aconseguim accelerar el desplegament de la fibra òptica, no només als nuclis urbans sinó també als polígons industrials, podem tenir la partida guanyada. Però encara més si aconseguim fer que el nostre recurs més preuat, el paisatge vitivinícola típic del Penedès, sigui revaloritzat. Ara que cada vegada apareixen experiències enoturístiques més actives i innovadores, com dormir en una barraca de vinya, només necessitem que la connexió a internet arribi a tot el territori per tal d’accedir en temps real a l’exercici professional a escala planetària. Hem de potenciar espais compartits o de coworking alternatius: a cellers i caves, als pobles, a la vinya… La generació de riquesa i la competitivitat en la societat en xarxa ja no depèn de la ubicació de l’oficina, sinó en la capacitat de gestionar la informació i el coneixement.

Daniel García Peris
www.danielgarciaperis.cat

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress