Cubelles, l’última merda de la província de Barcelona

Daniel Pérez

Daniel Pérez

Sí , és un títol una mica fort ; això no vol dir que no estimi el meu poble, però em va semblar un títol encertat per denunciar la marginació ,deixadesa i oblit amb la que tracten algunes institucions la nostra vila.

Per començar parlem del transport públic, com per exemple el tren. A rodalies tenim un greuge comparatiu on em faig varies preguntes ¿ Com és possible que el bitllet senzill a Cubelles “província de Barcelona” tingui una zona diferent que Vilanova o Sitges ? ¿Com és possible que tinguem la mateixa zona que Cunit,Segur o Calafell , que són pobles de la província de Tarragona? Es clar ,això es veu reflectit al preu del bitllet , només posaré un exemple ,l´abonament mensual general de Cubelles a Barcelona, que té un cost de 92,20 euros ; a Vilanova el preu és de 76,30 euros; i a Calafell el mateix preu que a Cubelles, jutgin vostès mateixos. Igual ara som part de la província de Tarragona i no ens hem assabentat.

No vull entrar a parlar dels preus dels bitllets, per a mi és una veritable estafa, són prohibitius per a moltes famílies…però aquest es un tema del que ja parlarem en un proper article.

Un altre cas curiós es el que tenen que fer els cubellencs i cubellenques que no disposen de vehicle particular per anar a l´hospital comarcal Sant Camil.

Al Garraf ,tothom pot agafar un bus que els porta directament a l´hospital, excepte la gent de la nostra vila, que ha de desplaçar-se a Vilanova per poder anar en transport públic. Avui per recórrer un trajecte de 10 km que hi ha de Cubelles a l´hospital de Sant Pere de Ribes, en transport públic es triga prop de 1 hora i 30 minuts. Actualment la Generalitat diu que està estudiant aquest problema…cubellencs i cubellenques em sembla que ens tocarà preparar la carmanyola , dinarem de camí a l´hospital.

Al parlar de transport i vies de comunicació,és obligatori mencionar l´autopista C-32, una via ràpida que comunica la nostra comarca amb Barcelona i Tarragona. Sense entrar a valorar l´atracament a mà armada que ens fan al peatge de Vallcarca, cal mencionar un altre cop la discriminació que pateix Cubelles respecte a altres municipis de la nostra comarca, em refereixo que som l´únic poble del Garraf que per sortir de la C-32 ha de pagar peatge. Sitges té sortida gratuïta al igual que Vilanova, en canvi els cubellencs i cubellenques em de pagar 2,07 euros per poder sortir de l´autopista al nostre poble. No ho entec, pot ser els poders fàctics ens van veure amb cara de “Charlie Rivel” i ens la van colar.

No és menys important recordar que portem 3 anys que la Generalitat s´ oblida del nostre poble als seus pressupostos. Portem 3 anys sense que el govern català inverteixi un sol euro a Cubelles, això ho saben prou bé els alumnes de l´institut Les Vinyes ,que han d´estudiar en barracons afinats com sardines. Un ens depenent de la Generalitat és l´Agencia Catalana de l´Aigua (ACA), aquest ens és

l´encarregat a Cubelles de tenir cura del nostre riu Foix. A l´ACA la que tenim que agrair que cada vegada que plou el nostre Foix s´ompli d´aigües fecals, l´agencia diu que no te diners per solucionar el problema , per a Cubelles no.

Hi ha un llarg etcètera de menyspreus a la nostra vila, les raons…potser som un poble dormitori, o d´estiuejants de cap de setmana, un poble que no fa soroll, adormit en reivindicacions socials o simplement som per ells l´última merda de la província de Barcelona.

Daniel Pérez , Esquerra Unida Cubelles

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. Quan des de Cunit es va iniciar una campanya per exigir la gratuïtat del peatge de Cubelles, l’Ajuntament de Cubelles encapçalat per ICV-EUiA no els va fer ni el més mínim cas. Pregunteu per Cunit.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress