CUP, ERC i SOM VNG presenten una moció d’urgència per garantir la celebració del Tingladu

Edició del Tingladu de 2012

Edició del Tingladu de 2012

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

El text el presentaran al ple de juliol i demanen que el festival es pugui celebrar a la plaça de les Neus, com les darreres edicions.

Després que els organitzadors anunciessin que amb les condicions que els ha posat a última hora l’Ajuntament de Vilanova no poden celebrar el Tingaldu, els grups municipals de CUP, ERC i SOM VNG han anunciat que presentaran a una moció d’urgència per tal que l’equip de govern recapaciti i permeti la celebració d’aquest festival gratuït tal i com estava prevista.

El Tingladu enguany arriba a la novena edició. Com les edicions anteriors, la plaça de les Neus havia d’acollir els concerts que estava previst que se celebressin del 21 al 24 de juliol. Però l’Ajuntament ha comunicat als organitzadors, a menys d’un mes de l’esdeveniment, que només podran fer els concerts a aquesta plaça fins les 22h i que, aleshores, s’hauran de traslladar a un camp de futbol a les afores del municipi. Des de l’organització consideren que aquest canvi és inviable i trenca amb la filosofia del Tingladu, i per això han dit que si els forcen a celebrar-lo en aquestes condicions, suspenen el festival d’enguany.

A la moció, la CUP, ERC i SOM VNG proposen que l’edició d’enguany pugui tenir lloc a la Plaça de les Neus, “tenint en compte que les alternatives que ha ofert l’equip de govern a Can Pistraus fan inviable la celebració d’aquesta edició, que l’ordenança municipal de soroll permet fer l’acte a la Plaça de les Neus i que l’organització ha manifestat que de cara a l’any que ve buscarà un altre emplaçament per al festival”.

A més, aquests grups consideren que “la sentència del Nowa Reggae no afecta la celebració del Tingladu, atès que és un acte emmarcat en la Festa Major, i pot acollir-se a l’excepcionalitat que preveu l’ordenança i la normativa superior”.

Posar en valor la importància de l’esdeveniment

Els tres grups són conscients de les queixes d’alguns veïns per la música del festival, però consideren que “cal posar en valor la importància que té el festival per a la ciutat”, ja que “es tracta d’una proposta cultural de primer ordre a la ciutat i el territori, que s’ha convertit en un dels festivals gratuïts d’iniciativa popular més rellevants del país”. I remarquen que “la rellevància del Tingladu no deriva només de la programació i qualitat de l’oferta musical, sinó dels valors que fomenta, com el voluntariat, el treball col·lectiu, o l’autoorganització, que cal mantenir i fomentar des de l’esfera pública”.

I conclouen que “des de l’Ajuntament s’ha de treballar per respectar el descans veïnal, però sense deixar perdre espais i propostes culturals que són part indestriable de la cultura i identitat de Vilanova”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress