De veritat, cal?

joan_jane_vert
Joan Jané

Dilluns passat assisteixo a l’Audiència Pública a l’ajuntament dels Monjos, cal? Doncs sí, cal.

L’anterior dilluns hi havia hagut Ple Ordinari on, entre altres coses, s’aprovà una despesa anual a Protecció Civil. És curiós, aquesta associació és de caràcter “voluntari” (formada pel pare, la mare i els fills d’una mateixa família, entre d’altres). De veritat cal que aquest servei, repeteixo,  “vo-lun-ta-ri”, sigui pagat? O tot és fruit d’una nefasta gestió política?

Perquè parlant de la política municipal, i més en concret de la duta a terme al poble on visc, un partit (PSC, que déu ni do amb la que tenen a sobre) enquistat a l’ajuntament des de la reinstauració de la democràcia, per anomenar-ho d’alguna manera, ha tingut prou temps per fer i desfer, com així ha estat, a la seva complaença i de les maneres més opaques possibles. Cal recordar que tan l’anterior alcalde com la secretària estan immersos en procediments judicials per presumptes irregularitats i que a cap veí se li ha demanat si està disposat a pagar l’astronòmica xifra de més o menys 200.000 euros en advocats, quan la Diputació en cedeix de franc per aquests i d’altres casos. Cal dir-ho.

Caldria també recordar l’opaca acció política de decidir permetre la incineració de residus a la cimentera (esmentar que a Europa les incineradores són a un radi; no recordo exactament els quilòmetres que hi hauria d’haver entre la incineradora i el nucli de la població) situada a escassament 200 metres del nucli urbà del municipi, que amb els anys els nostres fills (i també els vostres, senyors) en pagaran les conseqüències, si és que no les paguem ja nosaltres. No fa gaire m’arribà que els Monjos era un municipi amb un altíssim índex de morts i/o malalts de càncer. Vers això que dic, en la passada audiència no hagués quedat palès que s’estan duent a terme estudis de contaminació de l’aire.

Si no hi hagués hagut manca de compliment del Conveni d’Aarhus per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i si vostès no ho haguessin permès a nivell local amb nocturnitat i alevosia, no s’hagués entrat en debat i no s’estarien duent a terme estudis posteriors. Cert?

Potser tenen mala consciència? Potser no se’n refien d’uns estudis pagats per la mateixa empresa interessada en incinerar? Per què no es van fer en el seu moment aquests estudis alternatius? Altra vegada mala gestió política? Calia? Senyors, vostès són aquí per servir al poble, no per servir-se del poble, no ho oblidin.

Torno a l’audiència, cal? Crec que sí. S’ha de saber també que aquestes audiències no són fruit d’una idea genial de l’equip de govern, no. Són, i deixin que m’expressi així, en un afany de no ser incordiats i que Ple rere Ple no se’ls pugui fer pujar els colors, una forma de restringir la participació ciutadana en l’ens polític diari municipal i la democràcia directa amb unes clàusules completament restrictives i quasi impossibles de complir.

Calia? Doncs si es vol amagar quelcom, sí, de veritat cal.

Joan Jané Ruiz, veí de Santa Margarida i els Monjos

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress