Diners-Capital-Mossos-Govern

joan_jane_vert
Joan Jané

L’eficiència de l’afany recaptatori

Resulta que per desgràcia del personatge la setmana passada va resultar involucrat en un accident de trànsit. Acabat de dinar, no gaire per cert, acompanyat d’una cerveseta, i després d’una dutxa ultra-ràpida i un cafè de glop, es calçava, prenia la jaqueta, la motxilla amb el portàtil i corria a buscar el cotxe, el treia del garatge i cop de gas cap a Vilafranca del Penedès ja que si no feia massa tard a l’institut.

La vida és plena de sorpreses i al nostre personatge n’hi esperava una, arribant a la rotonda de l’antiga N-340, la que et permet incorporar-te a la variant de dita carretera, va decidir que aquesta vegada seguiria darrera el cotxe que el precedeia sense avançar-lo tal i com procura fer cada vegada que s’apropa a una rotonda, és un amant de la velocitat. La cua anava avançant, lentament, i ell seguia esperant el moment d’incorporar-se a la rotonda, ja només li queda un vehicle al davant, mira la rotonda, veu que hi ha un vehicle circulant, al darrera seu no en ve cap relativament aprop com per no poder arrencar, el vehicle de la rotonda passa per davant del seu punt de referència, posa la primera velocitat, comença a deixar l’embragatge, considera que el vehicle que el precedia ja és dins la rotonda, agafa velocitat i… PAM!!!! El “mecagondeu!” duia més decibels que el cop en si.

Baixa del vehicle, posa els triangles i l’armilla reflectant i veu l’aigua del radiador a terra, segon “mecagondeu!”. La noia del cotxe colpejat baixa ensopida, com si no sabés què li havia passat i amb un lleuger cop al pit degut a conduir amb el seient molt endavant. Després d’interessar-se pel seu estat físic al què és respost positivament li recomana que aparti el cotxe de la via que el seu sí que el pot bellugar ja que no té gran desperfecte.

Vet aquí que en el temps de girar el cap en direcció a la noia per començar a redactar la declaració amistosa d’accident fot un bot enrere tot sorprès, cony! –exclama,- un Mosso!

Diga-li casualitat que passesin per allà (no havia acabat de creuar la tanca que separa el voral de la via que la patrulla ja estava gestionant amb la companyia contraria). Va ser que arribés a buscar informació al Mosso que li responia que amb la matrícula accedia a la companyia asseguradora i a la grúa! Òstia! –pensà,- no s’ha de fer ni la declaració amistosa d’accident, te la fan ells i segons les seves paraules  hi envien un reportatge fotogràfic i tot, collons! quina eficiència –tornà a pensar.- Us faré la prova d’alcoholèmia i tot als dos conductors, bufa! –llavors bufà!- “Mecagondeu!” (el tercer) havia begut cervesa per dinar.

Si ets una mica brut de pensament, penses: Carnet de conduïr = punts = pèrdua del permís de circulació = euros per torna’l a obtindre. Més euros, ipso-facto, per l’assegurança, si no la tens, més euros per la prova d’alcoholèmia. Ep, i no vagis sense triangles, que t’han costat uns euros i duguis al cotxe l’armilla que has pagat amb euros i que ells van encarregar-se de recordar-li al conductor accidentat que se l’havia de posar que si no li costaria uns euros.

Quina és l’eficiència del succés? Que en una hora tingués el cotxe al taller? O que en mitja hora tingués la Generalitat redactant un volum de multes considerable?

Joan Jané Ruiz, veí de Santa Margarida i els Monjos

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress