Diumenge

laia_altarriba_alt

Laia Altarriba

És diumenge. Et desperta el fill, que us reclama des de la seva habitació. El porteu al vostre llit. Tots tres feu una estona de mandres entre els llençols.

A fora s’anuncia un dia magnífic, sembla que ja ha marxat la xafogor enganxifosa d’ahir.

T’alces i vas al lavabo. Agafes el mòbil i mires què expliquen al Twitter.

@Manu_Abu_Carlos: “Hasta este momento, 342 asesinados por Israel, 83 de ellos son niños. También son niños 755 de los 3560 heridos #SOSPalestina”

@mikelayestaran: “Durísimo el bombardeo sobre la zona de Shuja’iya de #Gaza sin descanso durante horas”

Passeu bona part del matí treballant a l’hort. Poseu tres dits d’aigua a la piscina inflable pel marrec. Una mica de crema per protegir-li la pell. Agraeixes el vent suau que fa més suportable el sol de juliol. El teu company amb l’aixada va eliminant males herbes. Tu culls mongetes i enrames les branques que no se’n surten soles d’enfilar-se per la canya.

De tant en tant no pots evitar de mirar el Twitter amb el mòbil.

@ValeriaCortesM: “Israel impidió evacuación heridos durante brutal bombardeo contra barrios a este de ciudad de Gaza. La Cruz Roja calla y coopera con Israel”

Quan s’apropa el migdia el teu company i el nen agafen el cotxe i van al poble del costat, que hi ha una xarcuteria-carnisseria-colmado obert gairebé tots els dies per comprar-hi un tros de conill per afegir a la paella que fareu per dinar.

Et quedes sola i aprofites per gestionar algun correu. El Twitter i el Facebook et retornen a l’horror que viu Gaza.

@Tweet_Palestine: “Ambulance crews not allowed to evacuate bodies & injured ppl in #Shajaieh #Gaza Israeli army is targeting any ambulance trying to enter” [El personal de les ambulàncies no pot evacuar els cossos ni els ferits a Shajaieh, Gaza. L’exèrcit israelià apunta les ambulàncies que intenten entrar]

Ja tornen a ser a casa. Comenceu a cuinar. Volta i volta al conill, també a la sèpia congelada. Aleshores és l’hora de sofregir la ceba, el pebrot que heu collit fa una estona de l’hort i els tomàquets que ralleu. És el moment de l’arròs, una tassa de cafè per cadascun, i mitja més per la paella, que diuen. Afegiu el brou que heu preparat amb els caps de peix que havíeu guardat congelats.

@ValeriaCortesM: “MATANZA en #Gaza Niños, mujeres, hombres masacrados, no paran de ingresar a las morgues. Shijaia es un MATADERO”

@laccent: “40 morts en el darrer bombardeig d’Israel contra la població de #Gaza, ja són 390 els morts en aquesta ofensiva de l’estat racista”

Dineu al porxo. Un luxe. Acompanyeu l’arròs amb vi blanc ben fresquet.

El nen es frega els ulls. Ja li ve la son. El portes al seu llit. Li cantes la cançó que et demana cada vegada que et toca a tu posar-lo a dormir. Dos anys i mig cantant la mateixa cançó, i ni ell ni tu us n’heu cansat.

El teu company i tu aprofiteu per fer també una becaina. Com que tarda en despertar-se, aprofites per avançar una mica de feina a l’ordinador. I tornes a Gaza.

@Manu_Abu_Carlos: “En los hospitales de Gaza no caben más heridos, en las morgues no hay sitio para más mártires.. La masacre continúa #SOSPalestina”

A la tarda feinegeu tots tres per casa i per l’hort. El nen es torna a remullar els peus a la piscineta.

Quan el sol comença a caure, agafeu les bicicletes i pedaleu per camins entre vinyes. Us atureu a un llogarret per menjar les prunes i les galetes que porteu a la bossa.

En arribar a casa, fas una altra ullada al mòbil.

@jrosyfield: “Amidst heaving shelling & sounds of machine gun fire, residents flee Eastern #Gaza city but have no where to go” [Enmig dels bombardejos i els sons de les metralladores, la població fuig de l’est de la ciutat de Gaza, però no tenen on anar]

Li doneu el sopar al petit. Us demana menjar la poma al llindar de casa. Saludeu els veïns que passen.

Ara és el teu company qui el posa a dormir.

T’asseus davant de l’ordinador, que es torna a omplir de mort i horror.

@ValeriaCortesM: “#Gaza Ataques de drone y ahora bomba desde F16 muy cerca de nuestro piso, el polvo de los escombros entra por la ventana y cubre mi laptop”

@HaniSiliman: “Breaking| Deaths toll risen 425 Martyrs, 112 children, 40 women and 25 elders” [El total de morts puja a 425, entre els quals 112 infants, 40 dones i 25 avis]

Retuiteges una vegada i una altra. I més.

@laccent: “Israel ‘no garantirà la seguretat dels periodistes’. L’exèrcit sionista amenaça a la premsa per eliminar testimonis”

La impotència se’t menja. Ja no saps què fer-ne. L’estómac se t’ha anat encongint.

Treus el nas a l’habitació del petit. Sents la seva respiració tranquil·la.

@MabelPappan: “ #GazaUnderAttack l Ambulancias palestinas evacúan a 40 cadáveres y heridos en su mayoría niños en el barrio Shujaiya pic.twitter.com/P75ZCRLmKV”

I continues repiulant els testimonis de l’horror.

palestina

 

 

Laia Altarriba és periodista. Viu a Vilobí del Penedès. Escriu a Xarxa Penedès, Mèdia.cat, ONGCDescobrir, entre d’altres. Recentment ha publicat el llibre Vint i Ramon Barnils (edicions Dau, 2013). Està especialitzada en periodisme de denúncia social. És militant de l’esquerra independentista.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress