El Gran Wyoming també us espera al Tupa Tupa Fest

VILAFRANCA DEL PENEDÈS | REDACCIÓ.

Quan falta menys d’un mes pel festival Tupa Tupa Fest, el Gran Wyoming s’ha volgut sumar a la promoció d’aquest esdeveniment que vol ajudar els malalts d’atròfia muscular espinal. Així que ha gravat un vídeo en que anima a tothom a assistir el 7 de juny a Vilafranca.

El Tupa Tupa Fest és un un festival de hard-core, rock i metal per recollir fons que puguin ajudar a la recerca d’aquesta malaltia i, d’aquesta manera, fer la vida més fàcil a les persones que la pateixen. I és que tots els beneficis que generi el concert es destinaran a la Fundació Atrofia Muscular Espinal i a la investigació per trobar una cura a aquesta malaltia neuromuscular.

Entre els grups que hi participaran hi ha els penedesencs Eina, Cru, Eter, Rèplica i Estramoni. Als músics de la comarca els acompanyaran noms de referència com Boikot, KOP, Habeas Corpus i Ktulu. La cita arrencarà a tres quarts de vuit del vespre del 7 de juny a la Zona Esportiva de Vilafranca. S’allargarà fins les 5 del matí.

Els organitzadors són la Fundació Atrofia Muscular Espinal, FundAME (d’àmbit estatal, però amb la seu central a Vilafranca) i l’Associació Col·Mu – Col·lectiu Juvenil Musical de Vilafranca del Penedès.

Què és l’atròfia muscular espinal?

El Tupa Tupa Fest vol recollir diners per la investigació de l’atrofia muscular espinal. Hi ha 1.500 famílies a l’Estat espanyol que tenen afectats d’atròfia muscular espinal. I cada any se’n descobreixen 100 nous casos.

Però què és aquesta afectació? Els organitzadors expliquen que “és una malaltia neuromuscular, de caràcter genètic, que es manifesta per una pèrdua progressiva de la força muscular. Això ocorre a causa de l’afectació de les neurones motores de la medul·la espinal, que fa que l’impuls nerviós no es pugui transmetre correctament als músculs i que aquests s’atrofiïn”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress