El Ple de la vergonya

jmtubau

Josep Maria Tubau

Fa uns dies, es va celebrar un Ple extraordinari a Sitges; per culpa de l’innoperància que hi ha en el govern municipal. En l’ultim Ple ordinari, van saltar uns quants punts de l’ordre del dia per alguns informes negatius del Secretari Municipal i l’Interventora perque el govern de dretes va ser incapaç de quadrar els números municipals en la proposta de pressupostos per a l’any 2015.

Però per si fos poc, en l’últim Ple extraordinari, l’oposició no va rebre tota la documentació del Ple fins 24 hores abans de que aquest es portés a terme. D’això se’n diu jugar brut, és greu no deixar preparar amb condicions un Ple als grups de l’oposició i més quan es porta a aprobación inicial els Pressupostos del 2015 i l’aprovació de la plantilla municipal entre altres punts.

Tots recordem com l’actual equip de govern, en l’anterior legislatura, quan estàven a l’oposició es queixàven precisament de les mateixes coses que ells estan fent ara. Sincerament  aquestes males praxis ens haurien de fer reflexionar a totes i pensar realment si aquesta es la política que volem.

Dit això, de res va servir la proposta de post-posar el Ple per part de gairebè per no dir tots els grups de l’oposició. I dic tots els grups, ja que el regidor Llombart cada dia que passa, sembla estar més a dins del govern que en la pròpia oposició

Ja han estat unes quantes vegades que el polèmic regidor del PP ha salvat més d’una votació, al govern Forns. Veurem amb quin partit el govern local acaba aprobant els Pressupostos.

Parlant de aprovació de Pressupostos, sembla ser que la màquina propagandística de l’equip de govern no dóna treva. Titulars que menteixen del·liberadament això si sempre afavorint el govern local. Aquest últim “Forns aprova el pressupost gràcies a l’abstenció del PP i de la CUP” ha acabat amb la paciència de l’Esquerra Independentista. El pressupost ni ha estat aprovat, ni molt menys gràcies a l’abstenció de PP i CUP. Un pressupost és aprovat quan hi ha l’aprovació definitiva. Precisament això és el que s’ha obviat maquiabel·licament des de la màquina propagandística de l’equip de govern, que de rigor en té ben poc, i de vergonya encara menys. Sort en tenen de la discutible subvenció municipal que és d’aproximadament 20.000 € que en època de crisis potser no caldria. Encara és més discutible però, que el càrrec de confiança  de comunicació del propi ajuntament estigui al equip directiu d’aquesta màquina propagandística. Si més no étic segur que no ho és. De totes maneres trobaríem tantes coses discutibles.

En fi, queden sis mesos per les eleccions municipals i a l’equip de govern se li ha fet molt llarga aquesta legislatura i l’estan acabant de la pitjor manera possible. El President Tarradellas va fer celebre una frase, en polítca es pot fer de tot menys el ridícul. Precisament a Sitges en portem uns quants fent-lo.

Josep Maria Tubau i Llorià

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress