El ple d’Igualada aprova un paquet de mesures per intervenir sobre els habitatges buits

Ple d'Igualada del febrer de 2015 en què es va aprovar el suport a la ILP d'habitatge i pobresa energètica

Ple d’Igualada del febrer de 2015 en què es va aprovar el suport a la ILP d’habitatge i pobresa energètica

IGUALADA | REDACCIÓ.

La moció presentada per ERC, la CUP i Decidim Igualada critica “la manca de política en matèria d’habitatge del govern de CiU a la ciutat”.

ERC, la CUP i Decidim Igualada van presentar al ple d’aquest dimecres 29 de juny una moció per que instava el govern municipal a posar en marxa un Programa d’inspecció i intervenció en els habitatges buits. La proposta es va aprovar perquè el PSC i CiU hi van votar a favor, i només el PP es va abstenir.

La moció presentada per les tres formacions reclamava accions decidides del govern d’Igualada en matèria d’habitatge. En concret, el text aprovat emplaça el govern local a dotar-se d’un Programa d’inspecció i intervenció sobre els habitatges desocupats en situació anòmala. El programa consisteix en crear un cens (llargament reivindicat per la PAH i altres entitats socials) que permeti conèixer quins habitatges buits a la ciutat són aptes per a ser utilitzats immediatament i, entre ells, valorar la situació dels 294 habitatges buits que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha recomptat a Igualada. Els tres grups que van presentar la moció recorden que l’Ajuntament ja disposa d’aquest llistat però encara no ha emprès cap mesura perquè aquests pisos deixin d’estar buits.

La moció aprovada, segons els tres grups que la van presentar, és “una primera mesura que permetria assentar les bases d’altres accions imprescindibles per garantir la funció social de l’habitatge i un alleujament de la càrrega econòmica del lloguer per a moltes famílies”.

“Manca de política en matèria d’habitatge”

ERC, la CUP i Decidim expliquen que han impulsat la moció davant de “la manca de política en matèria d’habitatge del govern de CiU a la ciutat”. I per això reclamen que l’Ajuntament “faci front a una de les problemàtiques socials més greus a la ciutat que, a més d’afectar dràsticament aquelles persones que perden el seu habitatge per un desnonament (cada cop més degut a la impossibilitat de fer front als lloguers en lloc d’hipoteques), també repercuteix en aquelles famílies que han de destinar una important part de les seves rendes a la satisfacció d’un dret bàsic com ho és l’habitatge”.

Aquests tres grups també reclamen l’inici d’expedients per aconseguir introduir pisos desocupats en mans de bancs al mercat d’habitatge, tal i com ja va aprovar el ple municipal el febrer de 2104 arran d’una moció de la PAH, que encara no s’ha aplicat. I critiquen la manca de resposta de l’Ajuntament davant d’una sol·licitud d’informació relativa a la política d’habitatge municipal registrada el passat 2 de maig que van presentar ERC i la CUP.

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress