El safrà serà el protagonista d’enguany del Mercat de les Espècies d’Argençola

Parada al Mercat d'Espècies d'Argençola en una edició anterior

Parada al Mercat d’Espècies d’Argençola en una edició anterior

ARGENÇOLA | REDACCIÓ.

Dissabte 13 Argençola s’omplirà de paradetes i activitats durant tot el dia amb l’objectiu de “donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia”.

Ja han arribat la 5a edició, i enguany el seu objectiu és consolidar-se com a focus de divulgació, coneixement i experiències. Ens referim al Mercat de les Espècies d’Argençola, que se celebra el proper dissabte 13 de juny durant tot el dia en aquest municipi anoienc.

Engany el safrà serà el protagonista. I és que des del segle XV fins al segle XIX, la zona que compren les comarques de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Urgell i l’Anoia va ser un dels territoris productors més significatius d’aquesta espècie. A més, els organitzadors del mercat celebren que actualment hi ha iniciatives en marxa que volen recuperar-ne el cultiu a la zona.

L’objectiu del mercat és “donar la màxima difusió possible a les espècies mediterrànies, a les que ens envolten, que han sigut el pal de paller de la nostra gastronomia i que actualment han quedat relegades i fins i tot oblidades en benefici de gustos més llunyans i exòtics”.

Hi haurà activitats durant tota la jornada, com la trobada tècnica “Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors”; el 5è Concurs de Sals aromatitzades; el taller de pastisseria amb safrà; el taller de cuina aplicada a l’esport i les espècies més adients; l’elaboració del receptari del safrà; una exposició dedicada al safrà, Concert dels Gipsy Krokets Quartet. A més, hi haurà servei de menjar i veure.

Trobareu el programa sencer a la web dels organitzadors, el Trill. Per algunes d’aquestes activitats cal inscripció prèvia a: associacioeltrill@gmail.com.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress