El Tingladu se celebrarà al Parc de Baix-a-mar davant la intransigència de l’Ajuntament

Públic durant El Tingladu 2015. FOTO: Can Pistraus.

Públic durant El Tingladu 2015. FOTO: Can Pistraus.

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

Tot i acceptar el trasllat d’emplaçament del festival, han expressat la “preocupació per la deriva que està prenent el govern local després de la sentència del Nowa Reggae”.

Des que fa dues setmanes l’Ajuntament de Vilanova va fer saber als organitzadors del Tingladu que no podien fer els concerts previstos a partir de les 22h a la plaça de les Neus, que havia quedat en suspens la celebració d’aquest festival musical gratuït que porta artistes referents d’arreu dels Països Catalans i que se celebra del 21 al 24 de juliol.

Però finalment Can Pistraus, l’entitat que organitza l’esdevniment ha anunciat que trasllada el Tingladu 2016 al Parc de Baix-a-mar, “després de dures negociacions amb l’Ajuntament”.

En un comunicat, divendres van anunciar el resultat de les converses amb el govern local: “Avui ens hem presentat a l’última reunió amb l’ajuntament amb un informe jurídic i un de tècnic que avalen la possibilitat de mantenir el Tingladu a la plaça de les Neus complint amb la normativa vigent com sempre hem defensat. Davant de veure que la posició de l’Ajuntament no canviava, hem presentat una proposta alternativa d’espai per tal de garantir el Tingladu i la seva viabilitat ja que tenim clar que la ciutat ho mereix”.

De totes maneres, tot i acceptar el trasllat d’emplaçament del festival, han expressat la “preocupació per la deriva que està prenent el govern local després de la sentència del Nowa Reggae” i han recordat que “la normativa vigent permet la celebració d’actes com el Tingladu i/o similars al centre de la vila i, a la vegada, respectar el dret al descans dels veïns”. I recorden que, “concients de la situació actual”, ja estaven “prenent mesures per reduir les molèsties als veïns des de feia anys” i s’havien compromès públicament a un canvi d’ubicació per l’any 2017.

Finalment, Can Pistraus ha expressat el “profund agraïment a les altres entitats, als veïns que han sapigut conviure amb una ciutat viva tots aquests anys i a les persones a títol individual que ens han donat suport i forces per seguir negociant per fer realitat la nostra proposta”. I també es comprometen a estar “al costat de totes aquelles iniciatives que defensen el model de ciutat que volem: una Vilanova amb una proposta cultural rica que sorgeix des de les entitats i que no podem deixar que es converteixi en una ciutat dormitori”.

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress