Els Mossos bloquegen la plaça de la Vila de VNG i colpegen un jove per protegir un acte de SCC

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

L’entitat espanyolista i d’ultra dreta feia un acte per exigir que l’Ajuntament pengi la bandera espanyola. Els Mossos d’Esquadra van bloquejar la plaça de la Vila durant el matí i seleccionaven qui podia entrar-hi en funció de l’estètica. Els policies van fer fora a empentes i van donar un cop de puny a un jove que sortia de casa seva. Col·lectius antifeixistes van organitzar una concentració de denúncia.

Dissabte al matí, a l’hora en què molta gent va a prendre el vermut a la plaça de la Vila o que la travessa per anar al mercat, els Mossos d’Esquadra van bloquejar tots els accessos a la plaça amb tanques i furgonetes dels antidisturbis. D’aquesta manera, protegien les 70 persones que van assistir a l’acte convocat per Societat Civil Catalana (SCC, entitat liderada per la ultradreta i espanyolista) per exigir la bandera espanyola a la façana del consistori.

Els Mossos bloquegen la cinquantena d'antifeixistes que es van manifestar dissabte contra l'acte de SCC

Els Mossos bloquegen la cinquantena d’antifeixistes que es van manifestar dissabte contra l’acte de SCC

Per protestar contra aquest acte i el fet que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’hagués autoritzat, col·lectius de l’esquerra independentista i combativa de la població (el Casal Popular, l’Ateneu Vilanoví, Endavant, etc) van convocar una concentració a la mateixa hora i lloc. Una cinquantena de persones va aconseguir que els Mossos els deixessin entrar a la plaça, però d’altres van quedar fora perquè, segons han explicat a Xarxa Penedès alguns testimonis, els agents policials seleccionaven en funció de la vestimenta qui podia i qui no podia entrar a la plaça.

Un dels moments més tensos va ser quan una persona va sortir per la porta de l’edifici okupat que hi ha a la plaça, entrada que els policies intentaven tenir bloquejada. Quan el jove va sortir, els Mossos d’Esquadra el van fer fora a empentes de la plaça i fins i tot un agent el va colpejar amb el puny a l’ull, cosa que li va provocar un morat.

En un vídeo, els col·lectius convocants de la concentració antifeixista expliquen que els “preocupa que l’Ajuntament aculli i empari aquests actes d’agitació d’una associació fundada pel feixisme i la ultradreta” i remarquen que “al feixisme no se’l discuteix, se’l destrueix, amb les institucions a favor o en contra; no podem tolerar actes com el del passat dissabte”.

Molt poques persones de Vilanova a l’acte de SCC

Els mateixos testimonis han assegurat a Xarxa Penedès que la majoria de persones que van participar a l’acte de SCC eren de fora Vilanova i que de persones conegudes de la vila només hi havia regidors i exregidors del PP. El motiu de l’acte era exigir que l’Ajuntament pengi la bandera espanyola a la façana del consistori, acció que s’emmarca dins d’una gira que volen fer per diversos municipis catalans. Si han escollit Vilanova per començar la gira és perquè és un dels municipis més grans on no oneja la bandera espanyola i perquè l’alcaldessa serà la presidenta  l’AMI (Associació de Municipis per la Independència).

El dia anterior alguns membres de SCC ja van muntar una paradeta a la rambla. I davant s’hi van instal·lar diverses persones antifeixistes repartint octavetes per denunciar qui és realment aquesta entitat i recordar que estan liderats per la ultradreta.

La CUP demanarà a l’Ajuntament que es queixi per l’actuació dels Mossos d’Esquadra

Xarxa Penedès hem consultat la CUP sobre els fets de dissabte, ja que alguns militants i regidors de la candidatura van assistir a la concentració antifeixista, i denuncien que el que troben “més greu és el tancament de la plaça, l’actuació dels Mossos d’Esquadra dient qui pot entrar i qui no a la plaça”. I lamenten que “es van viure moment molt bèsties, especialment quan els policies van agredir el jove de la casa okupada”. A més, consideren “fora de mida” que un dissabte al matí la gent no pugui anar a fer el vermut o creuar la plaça per anar a comprar al mercat perquè la policia està protegint un acte de 70 persones.

És per això que des de la CUP avisen que demanaran a l’Ajuntament que es queixi al Departament d’Interior de la Generalitat pel tancament de la plaça de la Vila.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress