Els vots del govern (CiU i PSC), C’s i PP tomben la moció de CUP, ERC i Som VNG de suport al Tingladu

Roda de premsa conjunta dels regidors de la CUP, ERC i Som VNG de presentació de la moció de suport al Tingladu

Roda de premsa conjunta dels regidors de la CUP, ERC i Som VNG sobre la moció de suport al Tingladu

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

La moció en defensa del Tingladu demana al govern que aquest festival es pugui celebrar a la plaça de les Neus, tal i com estava previst. Els organitzadors del Tingladu esperen que el govern organitzi una reunió per desbloquejar la situació.

Tal i com ja vam explicar a Xarxa Penedès, al ple municipal de Vilanova d’aquest dilluns els regidors i regidores de la CUP, ERC i Som VNG van presentar conjuntament una moció d’urgència per tal que el Tingladu es pugui celebrar íntegrament a la plaça de les Neus, tal i com ha succeït a les anteriors vuit edicions d’aquest festival. Recordem que és previst que el festival se celebri del 21 al 24 de juliol.

Però els vots de l’equip de govern (CiU i PSC), sumats als de Ciutadans, el PP i la regidora no adscrita van impedir que la moció prosperés.

Els tres grups que van presentar la moció lamenten que “les alternatives que ha ofert l’equip de govern a Can Pistraus [els organitzadors del Tingladu] fan inviable la celebració d’aquesta edició”, ja que només els deixaran celebrar els concerts a la plaça de les Neus fins les 22h i aleshores els van traslladar la música a un camp de futbol als afores. I també critiquen que el govern hagi notificat els canvis a l’organització a menys d’un mes perquè arrenqui el festival. Al text demanaven que, tenint en compte que “l’ordenança municipal de soroll permet fer l’acte a la Plaça de les Neus i que l’organització ha manifestat que de cara a l’any que ve buscarà un altre emplaçament per al festival”, l’edició d’enguany pugui tenir lloc a la plaça de les Neus tal i com estava previst.

Durant el ple van recordar que la sentència del Nowa Reggae no afecta la celebració del Tingladu, ja que aquest esdeveniment s’emmarca en la Festa Major i que, per tant, es pot acollir a l’excepcionalitat que preveu l’ordenança i la normativa superior.

Els organitzadors del Tingladu esperen que el govern organitzi una reunió per desbloquejar la situació

En un comunicat emès hores abans de la celebració del ple per part dels organitzadors del Tingladu, hi explicaven que han llegit “diversos missatges de membres del govern a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials en els quals han ‘reiterat la seva voluntat de garantir El Tingladu'”. De totes maneres, afegien que ” els membres de Can Pistraus no hem rebut cap més trucada ni missatge per reunir-nos des que ens van plantejar unes condicions que, tal com acabem d’explicar, ens aboquen al fracàs del projecte”. I emplaçaven que “és l’hora de trobar una solució” i confiaven que “el govern es cregui les seves pròpies paraules i properament organitzi una reunió amb l’organització del Tingladu per tal de trobar la manera de desbloquejar la situació, que per la seva proximitat en el calendari, necessita una oportunitat immediata”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress