ERC reivindica un “nou país just i solidari” en la Nit de la República

Els participants a la Nit de la República d'ERC, sobre l'escenari

Els participants a la Nit de la República d’ERC, sobre l’escenari

VILAFRANCA | REDACCIÓ.

Més de 170 persones van assistir a la tradicional vetllada que organitza la formació cada anys.

En motiu de l’aniversari de la proclamació de la República catalana el 14 d’abril de 1931 per part de Francesc Macià, ERC organitza des de fa vuit anys a Vilafranca la Nit de la República, per tal que de commemorar “una de les fites més importants de la lluita per la llibertat del país”.

Des del partit remarquen que la trobada “és que més que un record cap a la República de Macià i Companys, aquest acte és per reivindicar i fer força per aconseguir la nova República, la definitiva”.

L’Auditori va acollir la Nit de la República el passat divendres 8 d’abril, que es va omplir amb més de 170 persones.

A l’acte hi va intervenir Mònica Hill, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca, que va remarcar que “el 1931 no hi hagués hagut República sense la tasca dels centenars de casals, ateneus o centres republicans, de la mateixa manera que la República que estem construint serà possible gràcies a la feina de la gent de les entitats civils o de la feina arreu del país dels companys i companyes d’ERC que porten anys treballant per fer possible aquest objectiu que ens ha de permetre construir el país i els pobles que volem”.

A l’escenari també hi va pujar Gabriel Rufián, diputat d’ERC al Congrés dels Diputats espanyols, que va defensar “la presència de l’independentisme d’esquerres a Madrid amb veu pròpia” per tal d’explicar “sense complexes quin és el camí que duu a terme el Parlament”.

Durant la Nit de la República, van fer entrega del premi Salvador Armendares (regidor i diputat d’ERC durant la República) a l’Associació l’Espiga. Aquesta entitat s’ha emportat el guardó perquè al llarg de més de 30 anys està ajudant i donant suport a les persones amb necessitats especials.

Altres persones que van participar a la Nit van ser l’escriptor i articulista del diari ARA, Sebastià Alzamora, les narradores Jordina Biosca i Magda Pie, la il·lustradora Eva Sans i els músics Carles Belda i Marc Serrats.

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress