És a les teves mans

Marcel
Marcel Martínez

Escrivia Eduardo Galeano que moltes persones petites, en llocs petits, fent coses petites, podien arribar a canviar el món. I des de la CUP ens fem nostres les seves paraules, sabedors que les accions individuals sumades a un gran tot tenen un poder transformador decisiu. Més enllà de la literatura, hem estat testimonis directes del profund i esperançador poder que tenen les persones quan decideixen organitzar-se.

La triple crisi que travessa la societat catalana –democràtica, nacional i social– ha tocat de ple la vida dels vilatans i ha transformat la manera d’entendre el nostre entorn. Aquesta situació, gravíssima, convé abordar-la des de la renovació de les persones, però també de les maneres de fer: ha arribat l’hora de les formes diferents, de la participació real i efectiva.

La CUP som aquelles que mai no hem entès la política com una professió, sinó com una autèntica passió. Això ens ha portat al llarg d’aquests anys a reivindicar la implicació de la ciutadania en les decisions que els afecten, retornant la persona al centre de les decisions públiques. No entenem la política sense vertebrar un projecte de país basat en la justícia social i la més absoluta radicalitat democràtica.

Cal recordar que no van ser les institucions les que van aconseguir aturar el servei militar obligatori, ni les que van garantir la consulta del 9-N, ni, per descomptat, les que han aturat els desnonaments. Ha estat la força de la gent. A la CUP som, i volem seguir sent, la corretja de transmissió d’aquests moviments, el seu altaveu i l’estímul que els acompanyi i empenyi a seguir endavant en les seves lluites.

La CUP, sense lligams de deutes, ni de favors, ni de direccions polítiques que governin la nostra vila des de Barcelona o Madrid, farem el pas endavant per ser presents en els consells de direcció i en les fundacions que gestionen molts dels serveis públics municipals. I ho podem dir ben alt perquè som la veritable garantia de la transparència, tal i com ho corroboren els precedents de les moltes trames corruptes i pràctiques poc ètiques que la CUP ha destapat arreu del territori.

Amb els peus sempre a terra i amb els somnis agosarats, conscients de la nostra realitat, alhora que somniadors empedreïts, no venim a posar cares diferents o simplement a rentar-nos-les –no en sabríem–, venim a capgirar la vila. Venim a fer-la col·lectiva, dinàmica i creativa. Venim a integrar-la en l’entorn i en la seva gent. Venim a fer de Vilafranca una autèntica Vilafranca del Penedès, no una sucursal de Barcelona.

És a les nostres mans –volem que així sigui, acceptem la responsabilitat–, és a les teves mans. Així que abandonem la vila a la grisor, l’opacitat, les mentides i els eterns incompliments de la sociovergència. O bé ens convencem que hi ha una altra manera de fer política d’allò que ens és comú i que junts podem fer-la possible

Marcel Martínez – CUP Vilafranca

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress