Estic indignada

Fina Santacana

Fina Santacana

Avui obro el correu i hi trobo una notícia molt important per la vila, la santa vila de Vilafranca del Penedès: ja tenim pregoner de la Festa Major. Que bé! Miro una altra vegada: un home. Faig una petita recerca a la xarxa perquè la memòria ja ens falla, i miro quan va ser l’última vegada que una dona va fer el pregó. Ostres, vaig remuntant anys i anys i arribo al 2005. O sigui que fa 9 anys que no hi hagut una dona. L’última va ser la Maria Rosa Mestres. Miro el prohoms que l’han precedit: 2006, Lluís Bullit; 2007, Fontxo Blanc; 2008, Toni Regueiro; 2009, David Boada; 2010, Jordi Llavina; 2011, Joan Tarrada; 2012, Dani Olivella; 2013, Jordi Casanoves. Ben segur que tots ells són molt vilafranquins o no, han fet molt per la cultura o no, per la festa o no, però els han escollit per aquest acte tant esperat que inicia la festa, la més típica de Catalunya.

Tantes coses que es regulen! El Consell de la Festa Major, la Coordinadora de balls, i tantes més. Cada any es té en compte que dels cinc administradors un any siguin tres dones i dos homes i el següent a la inversa tres homes i dues dones. Abans no crec que hi hagués res escrit, però es tenia cura a partir de l’anomenada democràcia que cada any els administradors escollissin alternant un home i al següent una dona.

No m’agrada que s’hagi d’imposar la paritat, però tampoc m’agrada que ens menyspreïn com a dones. O és que no hi ha dones preparades a la vila per fer el pregó? Bé que les trobem per organitzar la festa, en els balls de la festa major hi ha moltes dones, en la cultura, en la vida social. Ja va sent hora que des de les institucions (com ara el pla per la igualtat) es manifestin o denunciïn, i es prenguin mesures per visualitzar les dones a la nostra societat en la mateixa mesura que els homes.

Ja n’hi ha prou! Podem i volem estar en tots els àmbits, en totes les tasques, en totes les responsabilitats.

Disculpeu però algú ho havia de dir.

 

Fina Santacana, una dona del Penedès que treballa i gaudeix de la festa de Vilafranca.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress