Feixisme, ni a Calafell, ni enlloc

panduro
Javier Ramos Panduro

“Calafell, capital de la ultradreta”. Aquest és el vergonyós titular que alguns mitjans han publicat per explicar una notícia encara més vergonyosa. La plataforma “Respeto”, que aglutina PxC, España 2000 i PxL, farà la seva presentació a Calafell la propera diada de Sant Jordi. És molt curiós que una federació que basa el seu ideari en l’odi i la intolerància s’anomeni així. Ja és un indicatiu del que són i del que busquen. En una societat on el feixisme està malt vist i alhora arrelat, per sobreviure, aquest s’ha de reinventar, canviant les paraules, i mostrant-se com a víctimes enlloc de com a agressors.

Bé doncs, a Calafell no necessitem feixistes, ni al Baix Penedès, ni els necessitem enlloc. Els problemes que atribueixen a la immigració a la nostra comarca no són, com pretenen vendre aquestes formacions, culpa de la immigració, o de la manca de respecte dels immigrants, com el seu nom insinua, sinó culpa de la nefasta gestió política en aquesta matèria, que ha creat un brou de cultiu on la demagògia de la ultradreta s’enriqueix. Està demostrat, ens ho ha demostrat l’experiència, que quan les polítiques d’integració es fan amb cara i ulls, quan la societat acull enlloc d’excloure, la immigració no suposa cap mena de problema, ens al contrari, ens enriqueix com a societat. Aquesta és la resposta que la nostra societat necessita: respecte, col·laboració, comprensió, empatia, solidaritat.

Per això que aquesta plataforma s’anomeni “Respeto”, és profundament cínic. Vivim en una societat carregada de prejudicis, on al racisme està malt vist, però els micro-racismes estan ben arrelats, vivim en la societat del “jo no sóc racista, però…”. I amb això juguen aquesta mena de formacions, amb edulcorar la seva intolerància, o en girar-la a favor seu, construint-se la imatge de víctimes, apel·lant a l’ultranacionalisme i a la por, per amagar el que realment són: feixistes. Però quan arriba el moment de la veritat, quan assoleixen espais de poder, és mostra la seva verdadera faceta: la seva patent incapacitat per a gestionar res, i el seu odi per tot allò que no els agrada.

A Calafell no volem feixistes, ni al Baix Penedès, ni enlloc. Calafell no és la capital de la ultradreta, només cal veure els seus resultats a les passades municipals. Així que, si algú pensa que Calafell és la capital de la ultradreta, de la intolerància i de la xenofòbia, es portarà una desagradable sorpresa.

Javier Ramos Panduro és membre de Calafell en Comú, portaveu d’ICV Calafell i coordinador d’ICV del Baix Penedès.

 

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. Encara no fa dos anys jo vivia en una terra on havia arrelat la gent de PxC, inclòs en passades legislatures municipals havien obtingut representació (2) pero que gràcies a ells els plens i la ciutat s’havia convertit en un infern.

    La manca de respecta pululaba pels carrers i les institucions i les accions amb agressions físiques i verbals passaven fins i tot a la porta del consistori a la sortida dels plens.

    No sóc d’aquí (ja ho he dit) pero la manca de respecte no m’agrada i si no es poden aturar aquestes coses em temo que Calafell es contaminará de males actituds i aixó mai no será bo.

    Salut i rom

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress