Fortugós, la força de la gent

XP_manifestacio capellades

Article d’opinió de Jordi Bartrolí, afiliat a la CSC i membre del Comitè d’empresa de “Miquel Costas i Miquel” (Smoking), empresa a la qual la plantilla està duent a terme jornades de vaga cada dimecres per a defensar una ocupació estable i de qualitat.

No fa massa setmanes ens manifestàvem pels carrers de Mediona en suport de les companyes i els companys de SCA que perdien la feina o s’havien de traslladar lluny per mantenir-la. I com aquest cas, molts més… Tots sabem d’algú a qui li apliquen tot el pes de la Constitución per impedir que opini sobre quin model de país vol, però que en canvi se la passen pel forro quan es tracta de garantir drets constitucionals com una feina i un habitatge dignes.

Hi ha altres empreses que no tanquen, però que volen aprofitar la massacre que el govern retrògrad dels tardofranquistes del PP està cometent en termes de legislació laboral, per retallar al màxim els drets de les seves plantilles.

Tot per guanyar uns quants putos euros més. Sí, el diner mana, i els seus representants no tenen escrúpols a l’hora d’exprimir més i més a les persones. Mentre aquestes persones, aquestes bones persones, cada vegada tenim més problemes per arribar a final de mes i per mantenir una vida digna, els qui més tenen cada vegada viuen més opulentament, i a sobre els hem de rescatar els seus vergonyosos bancs de merda.

I ara la gent que treballem a Fortugós ho comencem a viure en les nostres pròpies carns: una empresa amb beneficis vol fer una retallada en els drets laborals de les persones. És lícit que una empresa vulgui guanyar més. Tots ens en beneficiem. Però no a càrrec de tornar 30 anys enrere, no a càrrec de mutilar els drets de les persones.

De les bones persones, en dono fe. He vist gent anant a treballar dos dies després d’enterrar un pare, una mare, una germana, un germà… i han donat el 100% de les seves possibilitats. He vist gent anant a treballar amb familiars greument malalts, amb la incertesa de si aquesta malaltia seria o no vençuda i amb el desgast anímic i també físic que això suposa… i han donat el 100% de les seves possibilitats. He vist gent patint problemes familiars, que s’estaven separant, que patien per una relació que se’ls escapava de les mans, que patien per un fill adolescent que començava a donar problemes seriosos, o per un fill petit malalt sense poder ser al seu costat per atendre’l… i han donat el 100% de les seves possibilitats. Hi ha bones persones que han mort (un record especial per a tu, Carme, la teva generositat oferint ajuda fins i tot estant malalta és un gest que el que mani allà on siguis ha de tenir molt en compte, i si no li muntem una manifestació…), i les companyes i els companys hem donat immediatament el 100% de les nostres possibilitats.

Sí, és el nostre deure donar el 100% de les nostres possibilitats, per això ens paguen. Però igualment és un deure que aquell qui guanya amb el treball de les bones persones doni el 100% per garantir el seu benestar.

Aquesta és la lluita que hem emprès la bona gent que treballem a Fortugós. Sí, evidentment volem que se’ns respectin les nostres condicions laborals en termes de calendaris, salaris, etc… Però volem també, amb total convicció, que aquells que ara volen exprimir per guanyar uns quants euros més, s’adonin que sense aquestes bones persones no són absolutament res.

Estic segur que reeixirem en la lluita, però si no és així, ens quedarem amb l’orgull de no haver callat i d’haver defensat els nostres drets i els dels que vindran. Com diu Mägo de Oz en la seva coneguda cançó Fiesta Pagana, “como van a silenciar al jilguero o al canario, si no hay cárcel ni tumba para el canto libertario”.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress