Grup Godó: quan el periodisme no és periodisme

 

Carmina Malagarriga
Carmina Malagarriga

Jo no vaig estudiar periodisme a la Universitat, però porto vint-i-vuit anys treballant al costat de periodistes de categoria i amb criteri. I encara que no ho fossin, el que sap tothom és que qualsevol notícia o crítica que es difongui ha de respondre allò del “qui-què-com-on-quan-per què”.

Divendres passat, Catalunya Música va emetre un programa en directe de dues hores en homenatge a Enric Morera des de Sitges, amb motiu dels 150 anys del seu naixement. Es va parlar del moment social, de l’històric, del modernisme, i es va vindicar un personatge d’esquerres, d’origen molt modest i amic íntim d’Ignasi Iglésias “el poeta dels humils”. Morera hauria estat ignorat si no fos perquè la seva “La santa espina” ha depassat el fet musical per formar part de la banda sonora dels moments prohibits de la nostra cultura.

L’acte de divendres passat, amb intervencions musicals extraordinàries i col·laboradors de primera categoria, van vestir un programa de ràdio que des de la nostra emissora pública, Catalunya Música, vam creure que havíem de fer.

Avui dilluns ha aparegut una critica a la Vanguardia, aquest “diari” que reparteixen gratuïtament per difondre el seu discurs neoliberal a persones a qui mai se’ls acudiria comprar-lo. Doncs bé, aquesta crítica referida a l’homenatge a Morera apareix escapçada una línia i mitja del text original: simplement obvia el que diu que era un programa de ràdio i que el va fer Catalunya Música. Sí, una emissora pública que té l’obligació de fer coses com aquesta. Si ja tenen el suport de subvencions públiques, per què els molesten tant els mitjans públics? Què els fa nosa d’una modesta i retallada emissora de música clàssica com Catalunya Música?

Crítica Musical de La Vanguardia

Crítica Musical de La Vanguardia

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress