Hem de fer un salt

Ferran

Ferran del Rey

Ahir, dia 3 de la Convocatòria, 3 apunts. Hem de fer un salt.

  1. El Govern retira la campanya institucional del 9N sense consultar la resta de partits i acatant la sentència del TC espanyol. Res de nou sota el sol pels que ja ens ho esperàvem, molt decebedor però per tots aquells que pensaven que el Sr. Mas aniria a per totes, de moment a per totes no va. De moment acata el TC espanyol, ni més ni menys. Podria semblar un pèl superflu el fet de retirar la campanya però no ho és. Diu el Sr. Homs que ho fan per no afectar a tercers i/o funcionaris… Molt bé campió, i què? què pensàveu fer tota la campanya els consellers i els vostres familiars? Voler fer una consulta sense persones que portin tota la logística, els funcionaris, és com voler anar a una guerra sense soldats, un farol vaja. El Govern hauria d’haver assumit la responsabilitat, de moment no ho fa, i apunta cap a una direcció, convèncer el TC o plebiscitàries, i això és un frau al poble, una estafa.
  2. El carrer continua donant la cara, milers de persones als carrers i places de Catalunya, i a la resta de la nació, que continuen dient que s’ha de tirar endavant, que no és moment de renúncies, que cal forçar els polítics a fer la i consulta que el que volem és votar. De moment l’ANC no es tira enrere, fa una crítica a la retirada de la campanya institucional i posa en marxa els voluntaris. Però caldrà més que això, si el govern dubta, caldrà que la societat civil s’organitzi i posi les eines i mesures necessàries per portar a terme la consulta.
  3. Els Mossos d’Esquadra desallotgen l’acampada independentista Davant la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional. Gran declaració d’intencions del Sr. Espadaler i en extensió de CiU. Es pot protestar però dins els límits que ells ens posin, i com sempre, no dubtaran a atonyinar independentistes si això posa contra les cordes el seu full de ruta. El seu full de ruta de moment és obeir el TC i respectar la legislació, això ho ha dit per activa i per passiva el Sr. Espadaler, els Mossos obeiran les lleis, que en el fons, si no desobeïm, són lles lleis espanyoles.

El Govern vacil·la davant el procés, no vacil·la amb els independentistes que volen desobeir les lleis espanyoles, el carrer es manté actiu i amb ganes de seguir el procés fins al final. L’ANC diu que el 9N votarem, no hi ha prou però amb una campanya de voluntaris perquè ens trobarem el 9N sense infraestructura i logística per fer-ho. Si realment l’ANC es creu el que diu i vol que votem s’ha d’anar més enllà, cal organitzar la societat civil perquè s’organitzi i forci els polítics o prengui les mesures necessàries per poder fer la consulta. El Govern és molt possible que es faci enrere,  és moment de fer un pas i passar a l’acció, s’ha de forçar la màquina, treure el poble al carrer cada dia a a cada poble i cada barri per organitzar-se i celebrar el referèndum, guanyar-lo, ara és l’hora que el poble mogui fitxa i prengui el que és seu, la paraula, ningú més mai més ens ha de prendre la paraula, nosaltres triem, o ens arrosseguem o somiem.

Ferran del Rey. Educador Social i militant de Vila de Capellades- CUP i d’Endavant Anoia

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. molt d’acord!!!

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress