Homenatge a totes les dones del món

Jamila Alhassani

Jamila Alhassani

Avui aprofito per fer un homenatge a totes aquelles dones assassinades per la violència de gènere, a totes aquelles que han perdut la vida en les dunes del desert i en els mars mentre intentaven lluitar per una vida digna, a totes aquelles nenes que són explotades en les multinacionals per uns sous miserables, a totes aquelles nenes que són obligades a prostituir-se en lloc de jugar, a totes aquelles nenes que són obligades a contraure matrimoni, a totes aquelles nenes que són explotades pels seus propis pares en el món de la fama, a les nostre àvies que treballaven sense descans en les fàbriques, en l’agricultura i en la ramaderia sense cap coneixement.

Avui més que mai, som conscients de continuar la nostra lluita, som conscients que no volem ser espectadores de la vostra obra de teatre, volem administrar-la, gestionar-la, adaptar-la a les nostres necessitats.

Avui més que mai, som conscients, i ho volem dir en veu alta i ben clar, que no ens detindran els punys, ni les bales, ni les tortures, dir ben clar que per cada veu apagada, en sorgiran mil més, per acabar la feina iniciada.

Avui més que mai, volem deixar ben clar, que som ciutadanes de primera, que volem una societat lliure d’esclavitud, no volem que ens imposen la talla trenta-sis, no volem que ningú prengui decisions per nosaltres.

Dir als meus companys mascles alfa, que no vam néixer amb una fregona sota el braç,  que no volem ser un producte de publicitat pels vostres cotxes i productes de bellesa, que volem viure lliures, sense etiquetes ni cadenes invisibles.

Avui més que mai, som conscients que l’únic que ha aconseguit el masclisme, és fer-nos ressorgir de les mateixes cendres de l’infern. Per exigir la igualtat de drets, per exigir la fi d’esclavitud de la dona, perquè aquest món també ens pertany, i no ens conformarem amb menys.

Avui més que mai, els nostres companys masculins són conscients de la desigualtat de gènere i estan al nostre costat per animar-nos.

La nostra única arma, les paraules, perquè aquestes són les que perduren, traspassen fronteres, es transmeten de generacions a generacions, són les que revolucionen i canvien el món.

Jamila Alhassani. És una escriptora de Cunit. La seva primera novel·la és La lluita de la dona berber (Ediciones Oblicuas, 2013).

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress