I si parlem amb l’alcalde?

XP_dani subirana

Dani Subirana Miquel

El passat dimecres 22 de gener, el Patronat de Cultura de Gelida va enviar a tots els que hi estem subscrits un correu electrònic anunciant l’acte de presentació d’un llibre a la Biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida. La cosa no sortiria del que és normal si no fos perquè el llibre que es presentarà el proper 29 de gener és el llibre de David Vila i Ros “I si parlem amb el veí del segon?”. Per donar més pistes, el llibre porta com a subtítol “La independència explicada als indecisos”. Permeteu-me que us expliqui perquè em sembla que aquest fet se surt del que vindria a ser “normal”.

Tot just tres dies abans del correu del Patronat de Cultura, Gil Coma ens explicava en un article que la Junta de Govern de l’Ajuntament de Gelida, en un acord de l’anterior setmana i a proposta de l’alcalde de Gelida, Lluís Valls, instava l’Assemblea Nacional Catalana a “la retirada de les banderes que van ser col·locades a diversos espais públics amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya”. Una petició curiosa, sobretot venint d’algú que fa uns mesos semblava força proper al sector del PSC més favorable a la consulta, almenys tant com per convidar a inaugurar la Funifira 2013 a l’ara ex-diputat i alcalde de Lleida Àngel Ros. Sigui com sigui, i més enllà de la baixa concepció democràtica que denota un gest com aquest, és també curiós que el Patronat de Cultura d’un Ajuntament que demana la retirada d’aquelles “banderes” organitzi la presentació d’un llibre que pretén “explicar la independència als indecisos”. I resulta encara molt més curiós quan ens assabentem que el regidor de Cultura (que és d’ICV-EUiA, partit que va votar a favor de la convocatòria de la consulta el 9 de novembre) el mateix dia 22 de gener es va abstenir en una moció de suport a aquesta convocatòria proposada pels grups municipals d’ERC i de CiU.

Amb tot, jo ja entenc que el fet que l’alcalde o el regidor no estiguin d’acord amb la independència o la consulta no ha de ser cap impediment per presentar i fer difusió de tota mena de llibres. Però tot i amb això, no m’he pogut estar d’escriure aquestes línies perquè tot plegat em resulta massa contradictori. I és que potser algú dins dels partits de govern de Gelida s’hauria de fer la pregunta: “I si parlem amb el regidor de Cultura?”. “I si parlem amb l’alcalde?”.

Dani Subirana Miquel. 

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. ……bé, Subi, a mi se’m fa palès que aquestes contradiccions que evidencia l’alcalde socialista de Gelida no deixen de ser un reflexe de les que existeixen dins del PSC i que el mantenen en un debat intern del que el desmarcatge dels tres diputats ocorregut en aquestes darreres setmanes és un exemple del grau de crispació en que se troben….més cridanera és l’abstenció del regidor de cultura en la moció de suport a la consulta sobiranista al darrer ple de l’ajuntament…perquè sembla que el debat al si de ICV-EUiA és menor, almenys, a nivell d’organitzció….una altra cosa és que aquest comportaments de certs regidors siguin un clar indicador de que ICV-EUiA s’apunta a la consulta de forma forçada……o sigui, que s’els veu la cua de palla….

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress