Imperatius

Joan Gispert

Joan Gispert

Cert és que ningú, i menys les vilatanes i vilatans afectats, vol que inhabilitin als i les representants del seu consistori i menys encara que l’imposin una sanció econòmica, però …

El proppassat dia 27 de febrer, a requeriment de la virreina d’Espanya Sra. Llanos de Luna, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia va penjar la rojigualda a dalt del seu terrat, al costat de la nostra senyera. De res van servir les queixes i mobilitzacions de les veïnes demostrant el seu rebuig a l’estanquera, fins i tot es van manifestar en contra d’aquesta imposició la gent jove d’un dels partits del govern local, res! Tothom sabia que un cop engegat el requeriment tard o d’hora s’hauria de penjar la bandera espanyola, però …

Aquests però …, venem de que quan ho van fer, els regidors del govern (PSC i ERC), manifestaven que ho feien per imperatiu legal. I és clar, per quin motiu ho haurien de fer? Val a dir que el consistori compta com a regidora la diputada feixista Dolors Montserrat (PP), que és vicepresidenta tercera del Congres de los Diputados espanyol, cosa que accentua la pressió unionista a la institució.

Tornem als però …, hem de pensar que actuar de certa manera i al·legar que ho fem per imperatiu legal ha d’arribar un moment que no ens ha de servir d’excusa, doncs que passarà quan ens prohibeixin el referèndum per imperatiu legal? Què farem quan els Mossos ens vinguin a retirar les urnes per imperatiu legal? Cal que siguem molt conscients que si a hores d’ara estem a Espanya és per imperatiu legal doncs, a part de moltes raons històriques, la legislació vigent, amb la seva carta magna, ens recorda que la Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española. Podem anar més enllà i mirar segons aquest imperatiu legal com els espanyols ho poden dur a terme: Las Fuerzas Armadas, …, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.

Tants i tants imperatius legals han oprimit al nostre poble al llarg de la seva història, que si els haguéssim obeït tots ja no existiríem. La legalitat vigent no ens permetrà ser el que volem ser i que si volem avançar com una nació lliure haurem de transgredir aquest imperatiu legal. La nostra raó de ser està en la legitimitat que tenim com a poble, no amb la legalitat de l’opressor.

Joan Gispert. Vila de Gràcia (1957). Actor i titellaire, militant de Més Poble – CUP a Riudebitlles

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress