Jesús va néixer gràcies al PP

Maiol Roger

Maiol Roger

En Josep i la Maria segurament es van conèixer a la cua de l’atur. L’ofici de fuster ja no és el que era, i ella fa cara d’haver estudiat Humanitats per gastar temps a l’FNAC venent a senyores de mitjana edat 50 sombras de Grey. A la cua de l’atur, dia rere dia, en Josep i la Maria es fan gràcia, i que si un WhatsApp per aquí, una cervesa per allà…una cosa porta a l’altra i neix l’amor. De seguida ella es queda embarassada, però hi ha dubtes sobre la paternitat. Ella, llesta com és, s’inventa que és cosa de Déu. Com si Déu no tingués problemes per solucionar…

L’embolic familiar és dels que donaria sis anys de carnassa a Telecinco: el nen és fill de Déu, i la mare és la mare de Déu. Per tant, és un cas clar de complex d’Edipo: Per solucionar-ho, el problema se’l menja Josep. Ell, que és fuster i com tots els fusters, bona persona, acaba creient-se que la vara li floreix i assumeix la paternitat del nen, sense proves d’ADN ni polígrafs que valguin. Ara falta un raconet per ser feliços. Clar que no hi ha qui trobi un pis: primer en compren un arregladet i els fan fora. Després ocupen amb altres famílies un bloc d’un banc que és de tots però només d’uns, i també els fan fora perquè molesten a les rajoles, acostumades a viure sense ser trepitjades. A tots els problemes hi acumula l’embaràs: els metges li diuen a Josep i Maria que millor que no tinguin la criatura: que si el naixement suposarà la mort directa de milers de criatures, que si el nen està condemnat a morir jove de manera i cruel i, a sobre, perdrà l’espardenya molt, molt lluny…El nen, conclouen els metges, viurà un drama dels que se’n parlarà durant temps.

Ells s’ho pensen, si els pares han de patir i la criatura ha de patir…però ai las! L’avortament és només legal per rics i noies que vulguin estudiar anglès, així que no hi ha altra opció. Intenten preguntar a una clínica privada, d’aquelles amb quadres lletjos i fil musical amb Kenny G i un senyor que quan somriu ja t’ha clavat 50 euros. Quan els veuen tan pobres els fan fora i avisen al personal de seguretat perquè no tornin a entrar. El segurata, que per entrar a treballar va haver de certificar el nivell C (de cateto), decideix que, com que la nova llei li permet, els detindrà. Perquè sí.

Així que després de dos dies a la presó, amb ella amb un bombo diví i ell  amb la vara mustia, pensen què han de fer per arreglar la situació. Primer opten per manifestar-se, però ara el Govern ho ha restringit tant que entre que demanen els papers i acaben els tràmits ja ha nascut el nen. Després pensen que haurien de consultar als professionals, però consultar està prohibit perquè la sort de la seva vida l’han de decidir els 7.000 milions d’habitants del món.

Així que arriba el dia en que la pobra Maria trenca aigües, i estan al carrer, sols, i desesperats, buscant lloc per dormir a Betlem. Al final troben un caixer, on entre dos indigents (pobres, han passat a la historia amb el sobrenom de El bou i La mula), hi trobaran un espai: gràcies sistema bancari espanyol per oferir un sostre a la gent que heu deixat sense sostre. Total, que el nen neix i els primers dies està nuet, nuet nuet i mig mort de fred, i fred estarà fins que els Governs deixin d’utilitzar el seu nom per fer patir a la gent.

Perdonin la blasfèmia, i bon Nadal.

Maiol Roger, Vilanova i la Geltrú, 1986. Em vaig voler fer periodista per entrar gratis al camp del Barça, després de comprovar que les meves habilitats futbolístiques eren pitjors que el xató de Sitges. Després em vaig enganxar a la política, quan encara parlàvem d’un artefacte anomenat Estatut. Intento explicar què passa des d’El País i, puntualment, a El Món a Rac1. 

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. M’ha agradat molt. senzillament brutal!. Només t’ha faltat comentar la futura educació del nen Jesús. No sé que pensarà ta mare , però jo que sóc una descreguda m’ha encantat

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress