La campanya #OccupyBanking, punta de llança per alliberar l’activista vilanoví Enric Duran

Enric Duran

L’activista vilanoví Enric Duran viu en la clandestinitat des de fa 2 anys per denunciar l’entremat del sistema bancari europeu.

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

#OccupyBanking vol portar el debat sobre el sistema bancari europeu a les places. En els últims anys, diverses iniciatives han denunciat l’entremat del sistema bancari, i ara, aquesta nova campanya, impulsada per Coopfunding, vol esdevenir un espai per enllaçar-les que generi consciència crítica a tota Europa.

Mitjançant la plataforma de micromecenatge Coopfunding, la campanya #OccupyBanking vol possibilitar el finançament econòmic d’accions internacionals de denúncia i donar suport al #RetornEnLlibertat de l’activista vilanoví Enric Duran. Recordem que Duran va expropiar el 2008 492.000 euros a trenta-nou entitats financeres amb l’objectiu de denunciar la forma en la qual els diners són creats en base del deute i finançar diversos projectes socials i cooperatius que, aleshores, ja estaven en funcionament.

Prèviament al judici al que va ser citat Duran al febrer de 2013, l’Audiència Provincial va desestimar tots i cadascun dels vint-i-tres testimonis que la defensa havia presentat per a demostrar que la denúncia al sistema bancari, i especialment a com es creen els diners, era un fet significatiu per a la societat i justificava l’acció realitzada. L’activista no va acceptar el procés judicial oficial i va passar a la clandestinitat, des d’on segueix treballant a dia d’avui en diferents projectes relacionats amb la Revolució Integral.

Enric Duran: “La nostra sobirania bancària segueix sent la gran revolució pendent”.

Segons explica el mateix Enric Duran el un vídeo, “ja fa més de dos anys que vaig deixar plantats al Tribunal, a la Fiscalia i a la Banca perquè volien condemnar-me sense dona oportunitat al debat sobre el sistema bancari. Des de llavors, visc a la clandestinitat”. “La nostra sobirania bancària segueix sent la gran revolució pendent”, reivindica Duran.

Després de l’anomenat #RetornEnLlibertat s’ha conformat un equip de set persones per a cooperar presencialment amb Duran i desplaçar-se allí on sigui necessari per a aconseguir els objectius proposats. #OccupyBanking vol “desemmascarar tant al Banc Central Europeu com al sistema bancari i, al mateix temps, enfortir la vigència de l’acció que va fer l’Enric i generar un gran moviment de suport que faci possible el seu #RetornEnLlibertat”.

Entre els objectius de la campanya destaca voler “traçar el camí per a poder sortir de la clandestinitat al mateix temps que denunciem internacionalment l’entramat del sistema bancari europeu, que ens està condemnant a la pèrdua de la sobirania popular i a l’acumulació de la riquesa per part d’una minoria privilegiada que està espoliant els recursos dels pobles mitjançant les privatitzacions dels serveis públics i lliurant la seva gestió a entitats privades vinculades amb el poder polític i financer”.

 

Què és Coopfunding?

Coopfunding és una plataforma de crowdfunding (cofinançament/micromecenatge web) i de visibilització de projectes cooperatius que neix amb l’objectiu de promoure l’autogestió per facilitar als projectes l’accès al finançament col·lectiu. Aquest projecte és impulsat des de CASX (Cooperativa d’Autofinançament Social en Xarxa), conjuntament amb la Cooperativa Integral Catalana (CIC). La plataforma és una eina per fer conèixer projectes cooperatius, una finestra on poder ser visibles i facilitar l’enxarxament i promoure l’autogestió.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress