La Casa de la Vila: i ara, què?

Tomàs Carandell

Tomàs Carandell

És conegut que, des de Um9-CUP, conjuntament amb CiU-Via i ERC, vàrem engegar una campanya de recollida d’al·legacions contra la modificació del Projecte de Rehabilitació de la Casa de la Vila aprovada pel Govern del PSC. Seguim creient que aquesta modificació, que sobretot implica que no es farà l’ampliació del Saló de Plens (i per tant, es trasllada tota l’activitat institucional a una sala annexa polivalent), tindrà unes conseqüències molt negatives i es un greu error que afecta de ple el Projecte Global de la nova Casa de la Vila.

Estem molt satisfets pel nombre de ciutadans que han donat suport a la campanya i han signat les al·legacions. Volem aprofitar l’ocasió per mostrar el nostre agraïment als ciutadans que han col·laborat i reafirmar la nostra posició per seguir treballant per canviar el despropòsit que suposa aquesta modificació. Entenem que les més de 750 al·legacions recollides i presentades, en un període curt de temps, són un nombre molt considerable que exigeix una resposta del Govern municipal que estigui a l’alçada.
No entendríem que el govern resolgués les al·legacions sense reobrir un debat que entenem que es va tancar en fals. Apostem per treballar per una proposta de consens, amb el temps i tempos que es mereix, i amb l’estudi i la dedicació que permeti que el projecte resultant sigui el millor possible. Desconeixem quina serà la resposta del govern.

No som molt optimistes, atès que aquests dies hem pogut veure l’exposició que ha presentat aquesta setmana l’alcaldessa sota el títol “Salvem la Sala Històrica de la Casa de la Vila”. Tenim clar que aquesta exposició no és l’explicació de la modificació del Projecte de Rehabilitació de la Casa de la Vila que ha aprovat el govern del PSC.
Des de el grup municipal d’Um9-CUP entenem que aquesta exposició, pagada amb els diners de tots els ciutadans i ciutadanes, té com a únic objectiu rebatre la crítica política que ha rebut el govern. És simple propaganda encoberta de la posició i l’argumentació del PSC. Creiem que és la resposta a la campanya de recollida d’al·legacions.

Desconeixem si s’ha traspassat alguna línia vermella de la legalitat, el que és ben segur és que la proposta del govern no és gens ètica. Si el PSC vol fer una campanya de defensa de la seva posició sobre la Casa de la Vila, que és ben lícit, que la pagui el partit amb els seus ingressos i no ho carregui al pressupost municipal. I ja que parlem de diners, ens agradaria conèixer el cost total d’aquesta exposició. Sabem que es va aprovar una adjudicació per valor de 2.758€ per la realització de cinc plafons, i si no anem errats, l’exposició als dos nuclis consta de com a mínim 12 plafons. Veurem.
Passi el que passi caldrà seguir lluitant perquè els Plens se segueixin fent al Saló de Plens. Com a grup municipal d’Um9-CUP assumim fer sentir les veus dels més de 750 veïns i veïnes que han mostrat la seva disconformitat a una modificació que altera de manera irreversible un Projecte aprovat en el seu dia sense cap al·legació després d’un procés participatiu i explicatiu a la ciutadania i als grups polítics del Ple Municipal.

Tomàs Carandell, regidor d’Um9-CUP a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress