La CUP de Sitges critica que s’afronti la venda ambulant des del punt de vista policial

Protesta a Barcelona contra la persecució i criminalització dels immigrants que es dediquen a la venda ambulant. FOTO: Àngel Monlleó / LaDirecta

Protesta a Barcelona contra la persecució i criminalització dels immigrants que es dediquen a la venda ambulant. FOTO: Àngel Monlleó / LaDirecta

SITGES | REDACCIÓ.

L’organització de l’esquerra independentista se solidaritza amb les set persones detingudes en una operació policial contra la venda ambulant. I denuncia “la flagrant hipocresia del govern local el qual declara Sitges com a vila acollidora i, alhora, dóna suport a la via policial i és còmplice de possibles internaments en CIEs o expulsions en calent”.

El dimarts d’aquesta setmana a Sitges hi va haver una operació conjunta entre Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional espanyola que va acabar amb set venedors ambulants detinguts, tots ells d’origen immigrant. A més, hi va haver 22 identificacions i es van incautar 3.000 productes destinats a la venda.

Davant d’aquesta operació, la CUP de Sitges ha remarca que “la via policial no és la solució a una problemàtica eminentment social com és l’anomenat Top-manta”. I lamenten que el fet que la policia s’emportés detinguts set dels venedors és per “motius d’estrangeria”.

La CUP també recorda que “les principals perjudicades per l’explotació i les xarxes mafioses que dominen el ‘top-manta’ són els mateixos manters, els quals no tenen altre remei que estendre la manta per mirar de guanyar-se la vida”. Així que entenen “la preocupació de veïnat i comerç” però no acceptaran mai “actituds i arguments de caire racista per fer front a la qüestió”.

A més, troben molt preocupant que “la primera vegada que es treballa conjuntament per afrontar la problemàtica sigui des del punt de vista policial i no des d’un punt de vista social entre municipis, institucions, ONG’s i els mateixos manters”. I denuncien “la flagrant hipocresia del govern local el qual declara Sitges com a vila acollidora i, alhora, dóna suport a la via policial i és còmplice de possibles internaments en CIEs o expulsions en calent”.

Des que es va saber que hi havia set persones detinguts, la CUP ha estat treballant per conèixer quina és la situació dels arrestats i facilitar-los cobertura social i legal necessària. Finalment, tots set han estat posats en llibertat.

 

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress