La CUP, eina de futur

Òscar Mendoza

Òscar Mendoza

Qui vulgui trobar el meu posicionament per a l’Assemblea Nacional de la CUP-CC del proper diumenge, que deixi de llegir perquè no el trobarà. No perquè no el tingui, sinó perquè considero que avui és millor transmetre algunes reflexions que he fet i he compartit amb companyes i companys però no han trobat un ressò suficient als mitjans de comunicació.

El primer que vull transmetre és que considero que qualsevol dels dos escenaris principals (investidura o noves eleccions) té la potencialitat de permetre fer avançar el procés independentista si totes les parts mantenen la seva voluntat política. Haurà de ser diferent, això sí, l’acció política a desenvolupar. En qualsevol cas, haurà de tornar a prendre protagonisme la mobilització popular. Sense mobilització popular no serà possible l’alliberament nacional ni social. Davant tenim l’Estat i el Capital.

El segon que vull deixar clar és que, per a mi, prengui la decisió que prengui, la CUP seguirà essent un instrument polític útil per a la defensa dels interessos de les classes populars catalanes. Des d’aquesta perspectiva, no deixaré de militar perquè prengui una decisió o una altra. M’agradaria que tothom pensés així, i m’agradaria especialment que es consolidés l’augment de participació de la militància i simpatitzants que s’està veient especialment de cara a l’Assemblea Nacional de la CUP. La participació a la CUP, des del meu punt de vista, ha de ser un compromís periòdic, sinó permanent; mai puntual o conjuntural.

En tercer terme vull deixar constància que, malgrat la crisi de creixement que pateix la CUP com a mínim des que vaig començar a militar el 2007, malgrat les pressions internes i externes, malgrat els dèficits organitzatius, comunicatius i de tota mena que tenim, hi ha hagut informació i oportunitat de debat suficient. En el cas que m’ocupa, a Sant Pere de Ribes hem tingut ocasió de debatre respecte la situació post 27-S en un mínim de quatre ocasions i en l’àmbit territorial s’han fet tres Assemblees Territorials Plenàries amb presència de diputades i membres del Secretariat Nacional que ens han aportat informació i ens ha permès el debat tenint en compte el màxim de variables possibles. No conec cap procediment tant participatiu fet per cap força política per prendre una decisió com aquesta en aquest racó de país.

El 27 de novembre, dia del debat nacional celebrat a Manresa, després d’intervenir en nom de la Assemblea Territorial del Penedès, vaig fer un piulet en el qual mostrava com d’orgullós em sentia de militar a la CUP. Estic convençut que dilluns, l’endemà de l’Assemblea Nacional, seguiré sentint-me orgullós de continuar lluitant per la independència, el socialisme, el feminisme i la construcció dels Països Catalans braç a braç amb la resta de companyes i companys de la CUP. I ho farem també al carrer, amb totes aquelles persones que es mobilitzen per la independència de Catalunya i que omplen també de mil colors de lluita els carrers en defensa d’una vida que valgui la pena viure-la.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress