La lluita contra el masclisme centra la Festa Major Alternativa i Popular de Vilanova i la Geltrú

Concert durant la Festa Major Popular i Alternativa de Vilanova i la Geltrú el 2015. FOTO: Alex Beltza

Concert durant la Festa Major Popular i Alternativa de Vilanova i la Geltrú el 2015. FOTO: Alex Belza

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

Entre els actes destaquen una xerrada de la diputada Anna Gabriel, la sindicalista Núria Casals i la historiadora Isabel Pérez, a més d’una representació dels Monòlegs de la Vagina.

El combat el masclisme serà el protagonista de la Festa Major Alternativa  i Popular de Vilanova i la Geltrú d’enguany, que arrencarà el 28 de juliol i ha programat activitats fins al 5 d’agost.

Els organitzadors de la festa alternativa expliquen que la seva programació “vol ser una manifestació clara de la cultura crítica i de la solidaritat, oberta a la participació de totes les persones i col·lectius que, a més de celebrar les festes del municipi, vulguin contribuir a millorar el nostre context social”. I que aquest 2016 han decidit, amb la col·laboració del Casal de Dones, de posar èmfasi en el combat contra les desigualtats de gènere i la violència masclista. És per això que un dels plats forts de la programació serà la Jornada Feminista de l’1 d’agost que comptarà amb la xerrada sobre feminismes en l’actualitat’ on participaran la historiadora Isabel Pérez, la sindicalista Núria Casals i la diputada Anna Gabriel, seguida d’un sopar i la interpretació dels Diàlegs de la Vagina amb la direcció de Laura Bono.

Les entitats que fan possible la Festa Major Alternativa i Popular són, l’Ateneu Vilanoví, el Casal Popular i el Casal de Dones, que han preparat més d’una desena d’actes des dels més informatius fins als que tenen caire musical, amb l’objectiu “d’unir la celebració amb el compromís social”.

A més, els organitzadors remarquen que “el calendari festiu és un enclavament fonamental en les relacions comunitàries i que, per tant, les celebracions són una ocasió privilegiada per transformar la cultura i reflexionar sobre com teixir una societat més justa”. A més, davant de situacions com les violacions perpetrades durant les festes de San Fermí, palesen “la pervivència de la violència masclista i la urgència que transformem la nostra cultura quotidiana i festiva”. Així que tota la programació que han preparat “vol posar de relleu el potencial transformador de les festes populars i la seva importància a l’hora de generar xarxes d’intercanvi i d’expressió de preocupacions per a una societat més igualitària”.

Les activitats començaran el 28 de juliol amb la penjada d’estelades pels carrers de la vila. Els dies següents hi ha diversos concerts programats, l’1 d’agost és la Jornada Feminista i, finalment, el dia 5 es farà la cloenda amb música i ball.

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress