La PAH Alt Penedès recull signatures contra la resolució de la UE sobre les clàusules abusives

Roda de premsa de la PAH Alt Penedès per explicar la moció que presentaran a Vilafranca

Roda de premsa de la PAH Alt Penedès el 2015

VILAFRANCA DEL PENEDÈS | REDACCIÓ.

La iniciativa insta a fer un referèndum per sortir a la Unió Europa si no s’aplica la retroactivitat de la devolució de les clàusules abusives sobre les hipoteques.

La Unió Europea ha emès un dictamen, de caràcter no vinculant, en què proposa retallar l’efecte retroactiu de la devolució de clàusules abusives als préstecs hipotecaris anteriors a 2013. Això significa que insta a no retornar els diners que les entitats financeres van cobrar a les persones que havien demanat un préstec hipotecari i que els havien cobrat clàusules abusives.

La PAH Alt Penedès s’ha mostrat contrària a aquesta resolució, i ha decidit que, “davant d’aquesta Europa que mira per les entitats financeres i les grans corporacions en lloc de mirar per la ciutadania”, inicia una recollida de signatures amb el següent enunciat: “Si l’efecte retroactiu de les clàusules abusives no és aprovat, cal fer un referèndum a l’estil anglès per abandonar la Unió Europea i que en cas positiu hauria de provocar eleccions generals i una completa revisió del sistema legislatiu i judicial”.

La finalitat de la recollida de signatures és doble, tal i com expliquen els impulsors: “La primera, fer un toc d’atenció davant aquesta imminent sentència i, la segona, si el número de signatures fos prou elevat, demanar un referèndum de continuïtat a la Unió Europea”.

El dictamen de la Unió Europea

El dictamen que ha emès la UE sobre les clàusules abusives proposa retallar l’efecte retroactiu de la devolució d’aquestes clàusules sobre els préstecs hipotecaris anteriors l’any 2013, data en que es va presentar la primera demanda.

El dictamen es basa en dos aspectes. El primer, que a la data límit no s’havien declarat il·legals les clàusules abusives i que, per tant, abans de la data no ho eren. Davant d’això, la PAH remarca que els delictes monetaris, o d’hisenda, tiren enrere fins a un mínim de 5 anys i que ni l’Estat ni els bancs perdonen. Per tant, creuen que “és justa la reciprocitat sense límit afavorint, al menys un cop, al més feble”.

El segon aspecte de la resolució considera que no es pot aplicar la retroactivitat perquè el sistema bancari trontollaria si hagués de tornar els milers de milions que han cobrat indegudament. Sobre aquest aspecte, la PAH fa la següent valoració: “Això vol dir que, per exemple, no cal tornar els diners públics (de tots!) injectats al sistema bancari per ajudar-los en la seva crisi especulativa i, en canvi, ells poden deixar en l’endeutament i la runa a milers a famílies privant-les d’un sostre i un vida digna? Als afectats per clàusules abusives els donaran un rescat a fons perdut per recuperar el seu sostre? Evidentment no hi ha reciprocitat en aquest mesura i tant els afectats per la hipoteca o els que segueixen pagant tornen a finançar un sistema bancari en benefici d’uns pocs privilegiats, alguns dels quals s’han beneficiat directament en forma de rescat però d’altres ho han fet indirectament comprant a preu de saldo entitats financeres que prèviament havien estat rescatades per l’estat (per tots, amb diners públics) per no haver de fer fallida”.

 

 

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. La PAH no entra en estar a Europa o no
    La PAH no fa servir change x vendre dades
    Per tant NO ÉS CAMPANYA PAH

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress