La PAH de l’Alt Penedès es desvincula del pis ocupat al carrer Soledat

Pis alliberat per la PAH on s'instal·larà a viure una família monoparental amb la mare a l'atur

Moment en què la PAH va alliberar el pis al carrer Soledat, a Vilafranca.

VILAFRANCA DEL PENEDÈS | REDACCIÓ.

La família que hi viu “no compleix els requisits de l’obra social de la PAH i les línies vermelles que té dibuixades en qüestions de convivència i comportament assembleari”.

La PAH de l’Alt Penedès acaba d’anunciar que es desvincula de l’ocupació que va fer el passat mes de novembre d’un pis al carrer Soledat, de Vilafranca, en el marc del que anomenen Obra Social de la PAH, que consisteix en instal·lar famílies que no tenen un habitatge digne en pisos d’entitats bancàries que estan buits. La plataforma va fer aquella acció per tal que s’hi pogués instal·lar una família monoparental que tenia greus problemes econòmics. Però lamenten que aquesta família no ha respectat la convivència amb el veïnat, un dels requisits que posa la PAH per donar suport a l’ocupació de pisos buits.

Des de la PAH expliquen que van ajudar a reallotjar la Ruth i a la seva filla petita a un habitatge propietat d’una entitat bancaria. Ho van fer per les característiques del nucli familiar, que no tenia uns ingressos familiars mínims regulars i que havia expressat la voluntat de gestionar amb els serveis socials la seva problemàtica.

Però, passats uns mesos, es desvinculen “d’aquesta acció per l’actitud d’aquesta família davant les queixes d’algun dels seus veïns”. Des de la PAH detallen que “els procediments de l’Obra Social de la PAH són clars al respecte: les famílies han de seguir vinculades a la PAH per tenir el seu suport, han de ser respectuoses en la convivència amb els seus veïns i han de mantenir l’habitatge en condicions dignes per a viure”. I és que, “després de solucionar el problema principal, és quan comença la feina de veritat: empoderar les famílies perquè reclamin el seu dret a un habitatge digne, amb condicions d’habitabilitat i salubritat necessàries i, dia a dia, lluitar perquè l’administració posi remei als greus problemes d’habitatge que patim”.

En aquest cas, tot i que cap membre de la PAH ha pogut veure en quin estat es troba l’habitatge, asseguren que “sí que es donen dues circumstàncies especialment greus: la manca de manteniment que produeix una queixa dels veïns per fuites d’aigua, amb una mala resposta de la persona responsable de l’habitatge, i la desvinculació o manca d’assistència de l’afectada a les assemblees o accions de la PAH”. Així que aquesta família “no compleix els requisits de l’obra social de la PAH i les línies vermelles que té dibuixades en qüestions de convivència i comportament assembleari”.

A més, la PAH expressa solidaritat amb “les persones i veïns que s’hagin pogut veure afectats per l’actitud d’aquesta família”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress