La pell de l’ós

Pau Garriga

Pau Garriga

Aquest diumenge 15 de novembre al Parc de la Ciutadella hi haurà en bona mesura una representació de totes aquelles persones que aquest dies ens aturen i interpel·len pel carrer amb frases com per exemple: “Jo conec molta gent que us va votar i …”; “A casa meva jo no, però les meves filles us va votar i …”; “Amb això que esteu fent aneu contra la independència”; “fem el ridícul per culpa de la vostra posició infantil”; “esteu fent el joc al PP i Ciutadans”. Des d’una perspectiva simplement nacionalista tenen tota la raó. Qui vulgui veure la senyera al seu DNI i tingui molta pressa, té molts motius per creure’s i bramar aquestes afirmacions.

Moltes de les empipades aquest dies provenen “diuen” del enrocament de les CUP davant del sr. Mas. No és només això, l’enfrontament diria és en contra de la figura i allò que representa Mas (polítiques de privatització, capitalisme d’amiguets, repressió de moviments socials, justícia de classe, entre d’altres). A més, aquesta convocatòria de l’ANC, serà la primera d’aquesta organització, que es farà des de la desesperació, no amb il·lusió. I té l’objectiu de “pressionar” una organització independentista, no centralista-estatal com fins ara.

Així doncs, i preveient un aquelarre, “processista” amb un fort missatge contra la CUP, això només portarà a una cabrejada (perquè fins ara ens hem pres tots aquest cometaris amb ironia i paciència) i a una reacció contrària a allò que es vol.

El que la majoria de la gent votant de Junts pel Sí no va fer, i ara no pot entendre, és interessar-se en saber què es proposa des de l’esquerra anticapitalista, és a dir independentista, i ho haurà de fer depresa i corrents, ara que som necessàries. Vendrem cara la nostra pell d’ós, per sobre d’un preu o de qualsevol cromo. Per ser entesos i respectats pel que volem i el que intentem ser.

La independència de Catalunya no ens fa por. El que perseguim és la llibertat de la terra, la sobirania del poble, el benefici col·lectiu als sí dels Països Catalans en comú amb tots els pobles del món.

Pau Garriga. Soci del Ger i militant d’ Um9, intento sempre escriure amb més de 2 mans.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress