La Sareb amenaça de denunciar la PAH si no elimina el web #LaSarebEsNuestra

 Portaveus de la PAH en la presentació de la campanya La Sareb és nostra el passat dimecres 21 d'octubre, davant del Saló Barcelona Meeting Point.

Portaveus de la PAH en la presentació de la campanya La Sareb és nostra el passat dimecres 21 d’octubre, davant del Saló Barcelona Meeting Point.

[NOTÍCIA PUBLICADA A LA DIRECTA]

PAÏSOS CATALANS | GEMMA GARCÍA.

Ahir Xarxa Penedès vam informar de la campanya que ha iniciat la PAH en què ha col·locat sobre un mapa tots els pisos buits de la Sareb arreu de l’Estat, inclosa la vegueria Penedès. I avui ens fem ressò a través d’un article de La Directa de l’amenaça de l’anomenat banc dolent contra la campanya PAH perquè considera que s’està utilitzant la imatge gràfica i s’imita el disseny del seu web corporatiu, i que “s’incita a l’ocupació” dels seus habitatges.

La Societat de Gestió d’Actius de la Reestructuració Bancèria (Sareb) –coneguda com el banc dolent– ha enviat un requeriment notarial a la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) perquè elimini la pàgina web de la campanya que es va llançar ahir davant el del saló immobiliari Meeting Point, i advertint que, en cas de no fer-ho, en el termini de 24 hores, emprendrà “totes les accions legals pertinents”. L’anomenat banc dolent argumenta que el web utilitza la marca legalment registrada de la Sareb i imita l’aparença de la  seva pàgina oficial. Tot plegat, conclou, crea “confusió amb la pàgina web original”.

A banda de la qüestió de marca i disseny, la Sareb denuncia que el web “incita a l’ocupació dels habitatges” i es refereix al Manual de l’Obra Social de la PAH, que recull les passes a seguir per a recuperar immobles. Per la Sareb, els fets podrien ser constitutius d’una infracció sobre la propietat intel·lectual i a més, de diverses infraccions penals. L’empresa, constituïda amb el 45% de diners públics, es reserva el dret a emprendre accions legals contra aquelles persones que hagin intervingut en la creació o difusió de la pàgina web.

La PAH ha decidit modificar la imatge gràfica de la campanya i l’aparença del web, però assegura que no té cap intenció de retirar el domini de la xarxa, i que pensa mantenir els continguts com el mapa de pisos buits i el manual de l’Obra Social. Tot això s’explica en un comunicat que han difós a través del domini La Sareb es nuestra. “Nosaltres no incitem a res -aclareix la nota-. El mapeig serveix com a material de difusió per visibilitzar una petita part de l’extensió i quantitat de l’habitatge que va ser rescatada amb diners públics amb els nostres diners”.

La campanya de la PAH, presentada ahir, exigeix que els pisos buits de la Sareb es posin al servei de les persones i per visibilitzar el volum d’habitatges en mans de la societat, n’ha aconseguit mapejar uns 22.000, tot i que ja en té localitzats 30.000. “Si la Sareb vol que els deixem en pau ho té molt fàcil: només ha de cedir els habitatges buits pagats amb els diners de totes. Si la seva resposta és l’amenaça, que sàpiga que no tenim por”, conclou el comunicat de la PAH.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress