L’augment del 70% del preu de l’aigua afectarà la major part de municipis del Garraf, l’Alt Penedès i l’Anoia

PENEDÈS.- Segons va anunciar aquest agost l’empresa -encara- pública Aigües Ter Lloregat (ATLL), l’aigua pujarà un 70% a partir de l’1 novembre d’enguany. L’empresa pública que abasteix d’aigua a 4,5 milions de persones de l’àrea metropolitana, actualment en avançat procés de privatització, va anunciar a mitjans d’agost que augmentarà en un 70% el preu al qual ven l’aigua als municipis, per tal d’eixugar l’enorme deute que acumula aquesta empresa pública.

Aquest augment repercutirà directament en la factura de l’aigua, encara que no ho farà en un 70%, atès que la factura de l’aigua conté diversos conceptes (mà d’obra, inversions, impostos) i l’augment del preu de l’aigua només repercutirà en un dels conceptes inclosos en la factura de l’aigua. Tot i això, s’esperen augments de la factura de l’aigua d’entre el 25 i el 50% segons el municpi. L’empresa ATLL abasteix d’aigua la major part de municipis del Garraf, l’Alt Penedès i l’Anoia, mentre que el Baix Penedès s’abasteix d’aigua de l’Ebre.

Aigües Ter-Llobregat es troba en procés de privatització, impulsat pel govern de CiU, que ofereix una concessió a 50 anys a canvi de quasi 1.000 milions d’euros, 400 dels quals al principi i la resta amb cànons anuals. Ajuntaments com el de Vilanova i la Geltrú o Vilafranca del Penedès javan aprovar mocions contra la privatització del que consideren “una necessitat bàsica que ha d’estar en mans públiques”.

 

 

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress