L’Eixample Nord s’accelera

XP_eixample nord vilanova

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ.

El macrosector urbanístic de 106 hectàrees situat al nord de Vilanova i la Geltrú ja compta amb l’avanç de planejament urbanístic, que serà debatut al ple municipal en els propers mesos. 

El Consorci Urbanístic de l’Eixample Nord, format per l’Ajuntament de Vilanova i l’INCASÒL, ja ha acabat la redacció de l’avanç de planejament d’aquest sector urbanístic. En el proper mes serà treballat i debatut en el si del consorci amb la intenció de ser aprovat pel ple municipal vilanoví els propers mesos. Aquest és el primer pas ferm de tot un relat urbanístic que fa temps que dura. Aquest document de planejament marca però l’inici del desenvolupament d’un sector que segons el Pla Territorial Metropolità “ha de convertir-se en la nova centralitat de Vilanova i jugar un paper clau al territori”.

Tot i que es preveu un procés llarg fins la urbanització de tot el sector, és ara quan començaran els tràmits urbanístics per mobilitzar-lo i així donar compliment als convenis derivats de la solució de l’afer Platja Llarga del 2006. Aquell acord polític municipal amb INCASÒL i la promotora Subirats Berenguer va significar aturar la urbanització de la Platja Llarga de Vilanova a canvi de traslladar l’edificabilitat de primera línia de mar a l’Eixample Nord, multiplicant-la quantitativament. De fet, d’aquí sorgeixen les presses per accelerar aquest macrosector urbanístic en plena crisi immobiliària.

Grans xifres en plena crisi immobiliària

Ens trobem davant l’inici dels tràmits urbanístics del sector més gran de Vilanova i la Geltrú, el procés urbanístic de més envergadura de la història de la ciutat. Un sector enorme a urbanitzar en un context d’estancament demogràfic i amb una ciutat com Vilanova i la Geltrú que compta amb gairebé 3.000 pisos buits segons el Pla Local de l’Habitatge i molts barris urbanitzats i no edificats, com el Llimonet, el Solicrup, la Carrerada, l’Eixample de Mar o el Sant Jordi. I és que les xifres de l’Eixample Nord són espectaculars: 106 hectàrees (1/3 de l’actual ciutat construïda) i una previsió de 7.341 habitatges nous en les properes dues dècades. A l’espera del debat polític, són molts els dubtes que genera aquesta operació urbanística. Dubtes que desperten els vells fantasmes d’errors urbanístics passats i que no resolen la resposta dels darrers anys sobre el sector: l’urbanisme està al servei de la ciutadania o d’altres interessos o drets urbanístics adquirits?

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress