L’urna de l’honor

Joan-Gispert
Joan Gispert

De moltes i molts és conegut el dèficit democràtic a l’estat espanyol. Puc dir, sense equivocar-me gaire, que aquest dèficit està a l’ADN d’aquest estat.

En nom d’Espanya hi ha hagut ‘levantamientos’, assassinats i repressió. Encara avui en nom d’aquest estat hi ha repressió, tortura i presó. Fins i tot hi ha una referència a l’ús de les armes com a recurs constitucional per tal de defensar la ‘sacrosanta unidad de la patria’, tot plegat un exercici de democràcia d’allò més lluït.

En aquesta defensa ‘democràtica’ coincideixen els, de moment, dos grans partits a l’estat i sembla que es produeix allò que va dir José Calvo Sotelo a finals dels anys 20: ‘Antes una España roja que una España rota’, i avui, algunes i alguns que es diuen d’esquerres també pensen que: ‘Antes una España facha que una España rota’. El que passa és que la democràcia no és un bé amb el que es pugui especular, que el dret democràtic a exercir el vot per a decidir el futur de Catalunya avui més que mai no està en mans dels i les polítiques de torn, que cap llei, per molt ‘magna’ que sigui pot impedir deixar-nos votar. Perquè el poble va decidir ja fa molt de temps tirar endavant i no deixar passar aquest moment històric, complint amb tot allò pel que va iniciar el camí cap a la democràcia i la independència de Catalunya. No l’aturareu.

Les urnes que estaran al carrer el dia 9 de novembre les haurà tretes el poble i el poble és sobirà i ha decidit ‘democràcia’. I el poble sap que front les amenaces espanyoles, al carrer hi haurà urnes! Front les seves prohibicions, al carrer hi haurà urnes! Front la seva repressió, al carrer hi haurà urnes! Front el seu totalitarisme, al carrer hi haurà urnes! El poble català està plenament convençut que actua de forma justa i correcta, i això se li diu honor.

El desaparegut Jon Idigoras en un míting electoral de unes eleccions al parlament europeu, demanant el vot per a la seva candidatura Herri Batasuna, va dir aquesta frase: ‘S’ha de votar allí on els hi faci més mal’, nosaltres senzillament hem de votar el dia 9 de novembre, i el 10 a continuar treballant per a la plena sobirania del nostre poble.

 Joan Gispert. Vila de Gràcia (1957). Actor i titellaire, militant de Més Poble – CUP a Riudebitlles

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress