Manifestació aquest divendres per respondre al desallotjament de l’Espai pels Somnis

IGUALADA | REDACCIÓ.

La cita és a les 20h a la plaça Pius XII. La marxa de protesta recorrerà Igualada amb el lema “No podreu desallotjar els nostres somnis, som llavor”.

Una manifestació que es preveu molt concorreguda serà la resposta que ha decidit l’Espai pels Somnis a la resposta al desallotjament que van patir ahir per sorpresa. La cita és a les 20h a la plaça Pius XII i el lema escollit: “No podreu desallotjar els nostres somnis, som llavor”.

Recordem que diverses dotacions policials van desallotjar ahir al matí aquest casal autogestionat que s’ha convetit en l’espai de trobada dels moviments populars d’Igualada des que el van okupar el juliol de 2013. De fet, l’assembla que gestiona aquest espai era conscient que els tornaria a arribar una ordre de desallotjament, però la sorpresa va ser que els Jutjats no els havien avisat i que van saber que hi havia la policia perquè els va trucar un veí a les 7h del matí.

Les persones concentrades de manera espontània davant l’edifici en saber que l’estaven desallotjament van decidir convocar una assemblea per el mateix vespre, on van decidir respondre amb la manifestació que recorrerà el centre de la ciutat.

Intent de desallotjament aturat el passat novembre

A finals del mes de novembre passat la mobilització popular va aconseguir aturar un primer intent de desallotjament. Les 11h del matí del divendres 27 de novembre era l’hora que havien fixat els Jutjats d’Igualada per desallotjar l’Espai pels Somnis, però s’hi van concentrar més de 200 persones i a l’últim moment el jutge va decidir suspendre el desallotjament.

Després d’aquell primer intent fallit de fer-los fora, estaven a l’espera que els Jutjats fixessin una nova data, ja que en aquella ocasió sí que ho van fer. Però resulta que ara la notificació del dia i hora només l’han rebuda els propietaris de l’edifici (el Bisbat de Vic). Una persona de l’Espai pels Somnis ha explicat a Xarxa Penedès que “ni l’advocat ni el procurador en sabien res”. Així que entenen que la situació “és molt irregular” i l’advocat els ha explicat que mai s’havia trobat amb una situació en què només s’avisés a una de les dues parts en conflicte.

Més de dos anys omplint de vida l’edifici

El mes d’octubre passat va ser quan l’Espai pels Somnis va rebre la notificació que els volien desallotjar el 27 de novembre. Era la resolució del judici celebrat el 12 de maig amb què els propietaris de l’edifici okupat, el Bisbat de Vic, volien acabar amb el projecte de l’Espai pels Somnis, que des del juliol de 2013 ha omplert de vida unes instal·lacions que feia anys que estaven buides.

Coincidint amb el judici, Igualada va acollir tres dies abans, el dissabte 9 de maig, una manifestació on unes 300 persones van recórrer el centre de la ciutat per rebutjar l’amenaça de desallotjament. Anteriorment, els moviments populars de la ciutat ja es van mobilitzar quan hi va haver una primera data de desallotjament, pel 13 de febrer de 2014, però que va quedar avortada perquè els jutjats van decidir arxivar la via penal per fer fora els okupants. Aleshores, el Bisbat de Vic va decidir recórrer a la via civil, a través de la qual han aconseguir avui buidar l’edifici que s’havia omplert de vida.

 

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress