No a la corrupció, sí a la lluita

Oscar Mendoza
Òscar Mendoza

Aquests dies estan “de moda” els escàndols de corrupció de determinades organitzacions sindicals, especialment d’UGT a Andalusia i a la Comunitat de Madrid, especialment entre els mitjans de comunicació (o millor de control social) de la dreta espanyola més rància.

Sense ànim de defensar els sindicalistes corruptes ni tampoc el model sindical de les organitzacions mal anomenades “majoritàries”, que a força de renúncies i de burocratització s’han convertit en peces claus de l’engranatge del sistema capitalista (i, per tant, part del problema) i s’assemblen més a grans empreses de serveis que organitzacions obreres, vull expressar la meva repulsa a la injustificada campanya de desacreditació del sindicalisme en general per part de la dreta i de la patronal.

La meva repulsa es provocada per dos motius:

– La corrupció en l’àmbit sindical és testimonial, fins i tot entre les organitzacions més burocratitzades, si la comparem amb la corrupció política i patronal: són empresaris els corruptors dels polítics, són centenars els polítics imputats per corrupció i, no oblidem que Díaz Ferran, expresident de la patronal espanyola CEOE, està a la garjola.

– La dreta que està atiant el descrèdit del sindicalisme no busca acabar amb la corrupció sindical ni el model que l’ha facilitat. Han estat els governs espanyols i autonòmics, controlats per partits de dreta o de suposada esquerra, els que han promogut aquest model des de les institucions. El que realment vol la dreta i els seus altaveus és afeblir la reacció de la classe treballadora davant dels atacs als drets socials i laborals que estan perpretant des dels diferents governs que operen a l’Estat espanyol.

Davant d’això:

NO A LA CORRUPCIÓ, VINGUI D’ON VINGUI!

NO A UN SINDICALISME BUROCRATITZAT, ALLUNYAT DELS CENTRES DE TREBALL, BASAT EN UN EXÈRCIT D’ALLIBERATS QUE FA ANYS QUE NO PASSEN PEL SEU LLOC DE TREBALL, I QUE ES FINANÇA BÀSICAMENT PER LES SUBVENCIONS PÚBLIQUES I NO PER LES QUOTES DELS SEUS AFILIATS.

SI A LA LLUITA DE LA CLASSE TREBALLADORA, L’AUTOORGANITZACIÓ ASSEMBLEÀRIA I EL SINDICALISME ALTERNATIU!

XP_acuditÒscar Mendoza. Sant Pere de Ribes. Vaig estudiar la Diplomatura en Relacions Laborals i cursos de Postgrau en Dret del Treball i de Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra. Visc a Les Roquetes i treballo a l’Administració de la Seguretat Social de Vilanova i la Geltrú. Sóc delegat sindical de CGT-CAT i milito a UM9 i a la CUP.

1 comentari en aquesta notíciaSubmit yours
  1. Molt bona anàlisi del problema.

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress