No és [im]possible defensar el meu vot a Madrid

iva_gallego_vert

Ivà Gallego Santacana

Bé, la veritat és que no tenia ganes de parlar de les eleccions espanyoles perquè se m’acudeixen alternatives molt més interessants, però em sento interpel·lat cada vegada que escolto o llegeixo pels mitjans de comunicació que representants de diverses forces polítiques expressen que si guanya l’unionisme el 20-D és un fre al procés independentista, o allò que cal anar a votar amb el nas tapat per darrer cop, que cal fer un vot de fe (un més) independentista per dur la nostra veu a las Cortes de Madrid.

És evident que no importa massa què en penso personalment, ni crec que això pugui modificar massa la intenció de vot de qui ho llegeixi, però sentint-me interpel·lat, forma eufemística d’agredit, vull dir-hi la meva.

Suposo que no sorprendré gaires persones i espero decebre només als més il·lusos dient que JO NO ANIRÉ A VOTAR EL 20D.
Les dues opcions polítiques independentistes que pretenen aportar congressistes i senador(e)s a Madrid envien missatges que cal omplir cadires per tal que no ho facin els demés, llegeixi’s els partidaris de la unitat d’Espanya, en nom nostre. Doncs a mi em sembla que hagi qui hi hagi al congrés o al senat, en cap cas hi serà en el meu nom. A mi no em representen, i allò que diguin no canviarà per res la meva i, espero que nostra, determinació per seguir caminant cap a la plena llibertat d’aquest poble.

Així que el resultat de les eleccions espanyoles ni distorsiona ni altera el resultat de la comtessa electoral principatina del 27 de setembre on es va expressar de manera majoritària una via de no retorn vers un procés constituent emancipador, que en funció de quines forces s’hi sumin i de la nostra capacitat d’ampliar-ne els suports anirà directament al referèndum constituent o a un referèndum d’autodeterminació, aquest cop sí, definitiu.

És més, lluny dels missatges “patrioteros” i en alguns casos classistes de les forces polítiques independentistes que es presenten a les eleccions espanyoles, la impressió que en tinc és que participant d’aquesta elecció el que estan fent és legitimar el pacte vergonyant de 78 (sí, és trist pels nascuts aquell any, que la nostra collita sigui recordada per aquesta malaurada constitució redactada per set mascles fumant puros en una sala, amb els militars a l’aguait a la contigua com s’ha recordat tantes vegades), donant la impressió que això de la desconnexió és només un eslògan i que encara hi ha massa gent aquí que pensa en clau espanyola. I ja ni entro en qualificar el fet que la nova marca de Convergència, Democràcia i Llibertat, vegi amb bons ulls participar d’alguna comissió de reforma constitucional, al congrés o al senat.

En tot cas, l’esquerra independentista amb la CUP com a eina institucional, ha estat coherent com sempre i no ha caigut en el parany de presentar-nos a les eleccions espanyoles, per més que hi hagués cants de sirena que ens deien que en el joc dels vots i els formatgets podíem haver obtingut un resultat molt favorable. No han entès res, els qui ho afirmen.

Des de fa mesos que dic en aquells espais polítics dels quals participo que l’únic missatge potent en aquestes eleccions hauria estat veure com mentre a la resta de l’Estat s’acosten o sobrepassen el setanta per cent de participació, a Catalunya aquesta no arriba ni al 40%. Això sí que hauria estat un missatge clar de desconnexió amb l’Estat espanyol, i una deslegitimació d’aquestes eleccions des del principat. Tot el demés, és marejar la perdiu i allargar l’agonia dels qui volem la independència com una eina per a construir una nova república socialment justa, feminista i neta de corruptes.

És per això que recomano, si encara dubtem què fer el dia 20 de desembre, que donem un missatge clar a Madrid i ens quedem a casa a jugar al trivial, que també té formatgets.

Ivà gallego Santacana
membre de Poble Actiu-CUP de Santa Margarida i Els Monjos
i militant de la CUP

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress