“A l’Hospital del Vendrell, si la gent es queixa, li donen l’hora per operar-se”

EL VENDRELL | REDACCIÓ.

Fa setmanes que hi ha una campanya en marxa a l’Hospital del Vendrell i en altres centres catalans per denunciar que les llistes d’espera estan camuflades. És a dir, a les persones que els diuen que ja els trucaran per donar-los hora per operar-se, no els posen a les llistes d’espera oficials fins que no truquen al pacient per donar-li el dia i l’hora. La campanya “No marxis sense hora” anima els usuaris que, si els diuen que els han de fer una intervenció quirúrgica, no marxin del centre si no els han donat l’hora, i que si no els la volen donar, que presentin una queixa.

La Gemma Altarriba, una de les persones que impulsa la campanya a l’Hospital del Vendrell, celebra que des que van començar a plantar la parada cada dues setmanes a aquest centre hospitalari ha tingut molt bona acollida per part dels pacients. I que està resultant efectiva: “Hem comprovat que quan la gent posa queixa els truquen i els donen l’hora que fa temps que esperen”. En el cas del Vendrell, entre 20 i 30 persones ja han fet una reclamació oficial ajudats per la campanya, i han rebut al cap de ben poc trucada per donar-los dia i hora per operar-se.

Parada de la campanya "No marxis sense hora" a l'Hospital del Vendrell

Parada de la campanya “No marxis sense hora” a l’Hospital del Vendrell

Aquesta campanya l’impulsen la CUP del Vendrell, EUiA de la mateixa població i el Comitè d’Empresa de l’Hospital. La primera parada que van posar va ser dins de les instal·lacions, i la direcció els va fer fora. Des d’aleshores, posen la parada informativa a la porta i no han tingut més problemes.

Però que fan a la parada? Doncs informen els pacients del seu dret de sortir de l’hospital amb data per la intervenció quirúrgica que els han de fer. Gemma Altarriba explica que la gent al principi se sorprenia que camuflin les llistes d’espera d’aquesta manera, perquè la major part d’usuaris no ho coneix.

En el marc de la campanya, han impulsat un vídeo en què l’expliquen i mostren les dificultats d’alguns usuaris per aconseguir que li facin la intervenció que necessita.

Participació a les Jornades “Construïm la Sanitat als Països Catalans”

A banda de la participació en la campanya, el Comitè d’Empresa del Vendrell serà el proper dissabte a les Jornades “Construïm la Sanitat als Països Catalans”, que impulsa la CUP i se celebren el proper dissabte 22 a les Cotxeres de Sants, a Barcelona.

L’objectiu de les jornades és “crear un espai ampli i proposant i un punt de trobada de les diferents lluites en l’àmbit sanitari a favor d’un model de sanitat sota uns principis indiscutibles: propietat i provisió pública, universalitat i qualitat sense discriminacions i sense exclusions. Una bona oportunitat per dibuixar col∙lectivament un model de sanitat alternatiu per als Països Catalans”.

 

Envia el teu comentari.

Siusplau, escriu el teu nom

És necessari escriure el teu correu electrònic

Please enter a valid email address

An email address is required

Siusplau, escriu el teu missatge

Xarxa Penedès © 2017 Tots els drets reservats

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress